Ελλάδα

Γ.Κουτρουμάνης: “Δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταργήσουμε την ΕΓΣΣΕ

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι οι ελεγκτές της τρόικας έχουν θέσει θέμα μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταργήσουμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, παραδεχόμενος πάντως πως οι ελεγκτές της τρόικας έχουν θέσει θέμα μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το θέμα του κατώτατου μισθού είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε πως η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει με τους εταίρους, κάτι που κάνει ήδη, σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα. Σημείωσε πάντως πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό.
 
Ερωτηθείς αν η τρόικα έχει θέσει θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αν και αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε τεθεί τέτοιου είδους θέμα. Εκτίμησε πάντως πως οι ελεγκτές έχουν πειστεί από τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου κατά της κατάργησης των μισθών αυτών και δεν θα ξανανοίξουν το ζήτημα.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέναλτι σε όσους δημοσίους υπαλλήλους αποφεύγουν την εφεδρεία!

Νέες συναντήσεις τρόικας και Βενιζέλου

Δεν απέκλεισε ούτε νέα μέτρα το 2012 ούτε και απολύσεις στο Δημόσιο εάν δεν προχωρήσει η εφεδρεία

Θέλει αίμα υπαλλήλων η Τρόικα – 40.000 απολύσεις στο Δημόσιο -Κόβονται δύο μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι» λένε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
«Το πόρισμα καταδεικνύει ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ, πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και ανυπαρξία συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων στελεχών της ΥΠΑ»
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 Ιανουαρίου όταν έκλεισε το FIR Αθηνών, λόγω τεχνικού προβλήματος
Μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια: «Δεν θα ψηφίσω το κόμμα της Καρυστιανού, πρέπει να δώσουμε αγώνα για δικαίωση»
«Θα την χτυπήσουν από παντού, η Μαρία πρέπει να είναι μαζί με εμάς, στον σκληρό αγώνα στα δικαστήρια» λέει η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Η Άλμα Λάτα
FIR Αθηνών: «Ψηφιακός θόρυβος» προκάλεσε το black out στον ελληνικό εναέριο χώρο – Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής
Σε παρωχημένη τεχνολογία που είναι εκτός υποστήριξης από τον κατασκευαστή στηρίζονται κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, δεν προέκυψαν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης ή εξωγενούς κακόβουλης παρεμβολής.
Στιγμιότυπο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026 με καθηλωμένα τα αεροπλάνα 44