Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Ο λόγος του Στίγκα ήταν κακοποιητικός» λέει ο ξάδερφος του Νίκου Ανδρουλάκη

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «Ο λόγος του Στίγκα ήταν κακοποιητικός» λέει ο ξάδερφος του Νίκου Ανδρουλάκη

Για την οικογενειακή φωτογραφία με τον σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους που κουνούσε στη Βουλή ο Βασίλης Στίγκας χρησιμοποιώντας ανάρμοστες εκφράσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Ανδρουλάκης.

Πρόκειται για τον ξάδερφο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, που ζει στο Λονδίνο μαζί με τον σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Ο Κωνσταντίνος Ανδρουλάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το πως ενημερώθηκε για το περιστατικό.

«Με πήραν χθες το βράδυ κάποιοι φίλοι και μου το είπαν. Για μένα αυτός ο κύριος απέδειξε για άλλη μια φορά, γιατί πρέπει να έρθει αυτό το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί στη Βουλή. Απέδειξε ότι υπάρχει όλη αυτή η ομοφοβία, όλες αυτές οι χυδαίες σκέψεις που υπάρχουν στην κοινωνία και είναι λανθασμένες. Αυτές δημιουργούν όλο αυτό το αρνητικό κλίμα, το οποίο προσπαθεί να τροφοδοτήσει ο κύριος αυτός».

«Μίλησε με ανακρίβειες»

Στην συνέχεια ο Κωνσταντίνος Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Πέρα από τις χυδαιότητες και τον τρόπο που τοποθετήθηκε είχε και πολλές ανακρίβειες. Μίλησε για την ψυχική υγεία των παιδιών και ότι αν κατέβει το νομοσχέδιο θα δημιουργηθούν οικογένειες ομόφυλων στην Ελλάδα. Να πω ότι η πρώτη υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι έγινε το 1979 στην Καλιφόρνια. Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες από την δεκαετία του ’70 και σε βάθος 30 ετών που δείχνουν πως εξελίσσονται τα παιδιά μέσα σε οικογένειες ομόφυλων, είτε μονογονεϊκές είτε ζευγάρια. Η επιστήμη το έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει η διαφορετικότητα που προωθείται από κυρίους όπως ο κ. Στίγκας. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία των παιδιών».

Στα σχόλια που έχουν γίνει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι εν δυνάμει και  παιδόφιλοι ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε… «Από πού προκύπτει αυτό. Δείτε τα στατιστικά, για να διαπιστώσετε τι σεξουαλικό προσανατολισμό έχουν οι περισσότεροι παιδόφιλοι. Μίλησε πέρα των δεδομένων. Είπε την γνώμη του, αλλά τίποτε απ΄όσα ανέφερε δεν έχει βάση».

Στην ερώτηση αν πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη μετά τα όσα είπε ο Βασίλης Στίγκας, τόνισε χαρακτηριστικά… «Δεν σκοπεύω να κινηθώ νομικά κατά του κ. Στίγκα γιατί δεν αξίζει να ασχοληθώ. Απέδειξε πόσο σημαντικό για τα υπόλοιπα κόμματα να σκεφτούν πραγματικά τι θα κάνουν όταν θα έρθουν στη βουλή να ψηφίσουν και τι συνέπειες έχει η στάση τους και η αρνητική και η αποχή, ως προς τις οικογένειες, τους ανθρώπους και τα παιδιά κυρίως που υπάρχουν  που βιώνουν την κακοποίηση. Για μένα ο λόγος του ήταν κακοποιητικός».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις