Σάββατο, 2 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γαβρόγλου για καταλήψεις σχολείων: Φασίστες της Χρυσής Αυγής σπέρνουν τον διχασμό

Γαβρόγλου - Δήλωση για καταλήψεις

Δήλωση για τις κινητοποιήσεις με “εθνικιστικό δηλητήριο” στα σχολεία έκανε ο Κώστας Γαβρόγλου, καλώντας κόμματα, φορείς και γονείς σε εγρήγορση.

“Η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το ‘όχι’ της κοινωνίας και της νεολαίας μας”, δηλώνει ο Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή το γεγονός ότι “φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία”.

“Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με ‘απεσταλμένους’ τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους”, αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου.

“Θυμίζουμε ότι ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της
ανελευθερίας. Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας. Να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές” προσθέτει ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Γαβρόγλου απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα,χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς ‘ναι μεν αλλά’ και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους. Περιμένω να το κάνουν.

“Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να
απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές. Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών”, καταλήγει η δήλωση του κ. Γαβρόγλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις