Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γενοκτονία Ποντίων: Καίνε τουρκικές σημαίες στη Βουλή και στην τουρκική πρεσβεία! [vids, pics]

Γενοκτονία Ποντίων: Καίνε τουρκικές σημαίες στη Βουλή και στην τουρκική πρεσβεία! [vids, pics]

Ξέφυγε για λίγη ώρα η κατάσταση έξω από τη Βουλή, ανήμερα της “μαύρης” επετείου για την Γενοκτονία των Ποντίων. Κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων έβαλαν φωτιά σε σημαίες της Τουρκίας, ενώ το ίδιο συνέβη και έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 19.05.2017, της επετείου δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τα συναισθήματα ήταν ξανά “δυνατά”, ενώ για μία ακόμη φορά συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές της αλλαγής της φρουράς των Ευζώνων.

Κάποιοι εξ αυτών ήταν ενδεδυμένοι με την ζίπκα, την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προς τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, με πολλούς από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους

Η κατάσταση, πάντως, ξέφυγε για μερικά λεπτά πριν ξεκινήσει η πορεία προς το ελληνικό προξενείο, όταν κάποιοι από το πλήθος έβαλαν φωτιά σε τουρκικές σημαίες. Εκείνη την ώρα οι περισσότεροι χειροκροτούσαν, ενώ ακούστηκαν και κάποια… γαλλικά.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

Το… αυτό στην τουρκική Πρεσβεία

Μετά το Σύνταγμα, έγινε πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, όπου επίσης κάποιοι έβαλαν φωτιά σε τουρκικές σημαίες, ενώ παρέδωσαν και ψήφισμα στην πρεσβεία.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

 

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε