Ελλάδα

Γεωμετρικά σχήματα… τέλος στην τηλεοπτική σήμανση – Αυτές είναι οι νέες προτάσεις του ΕΣΡ

Την πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την αλλαγή της σήμανσης στα προγράμματα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου κατέθεσαν στελέχη της Αρχής στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή θεωρεί επιβεβλημένη την αναθεώρηση της σήμανσης λόγω των νέων κοινωνικών συνθηκών.

Το ΕΣΡ, στο σημείωμά του, επισημαίνει την ανάγκη επικαιροποίησης της σήμανσης μέσω υιοθέτησης νέων οπτικών συμβόλων κατάταξης των τηλεοπτικών προγραμμάτων βάσει της ηλικίας των τηλεθεατών και ειδικών οπτικών συμβόλων προσδιορισμού τού περιεχομένου των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό της δυσμενούς επίδρασης που μπορεί να έχει το περιεχόμενό τους στην εν γένει σωματική, ηθική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των ανηλίκων (προσώπων ηλικίας έως 18 ετών), υπογραμμίζει το ΕΣΡ.

Τα νέα σύμβολα

Τα νέα οπτικά σύμβολα θα είναι πέντε. Θα αφορούν το κατάλληλο για όλους πρόγραμμα με σύμβολο το (Κ) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, το κατάλληλο για άνω των 8 ετών (8) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος καθώς και 30 λεπτά πριν και μετά τη συγκεκριμένη ζώνη, το κατάλληλο για άνω των 12 ετών (12) και ώρα μετάδοσης μετά τις 21:30 έως τις 6:00 Παρασκευή, Σάββατο, παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22:00, το κατάλληλο για άνω των 16 ετών (16) και ώρα μετάδοσης μετά τις 23:00 έως τις 6:00 και τέλος, το κατάλληλο για άνω των 18 ετών (18) και ώρα μετάδοσης μετά τη 1:00 έως τις 6:00. Κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του θα εμφανίζεται στις οθόνες οπτικό και ηχητικό σήμα της κατηγορίας κατάταξης του προγράμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1