Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γέρακας: «Πήγαινε στο σχολείο με το αεροβόλο – Τον απειλούσαν» λέει ο αδερφός του 13χρονου

Γέρακας: «Πήγαινε στο σχολείο με το αεροβόλο – Τον απειλούσαν» λέει ο αδερφός του 13χρονου

«Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν και για δύο ημέρες είχε το αεροβόλο μέσα στην τσάντα του», λέει στο newsit.gr o αδερφός του 13χρονου μαθητή, ο οποίος όπως όλα δείχνουν είχε πέσει θύμα bullying, αλλά και ξυλοδαρμού από μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου του στον Γέρακα.

Η είδηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες προβληματισμό, αλλά και ανησυχία τόσο στο Γυμνάσιο του Γέρακα, όσο και σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Ο μαθητής της 1ης Γυμνασίου, όπως όλα δείχνουν, είχε μπει στο στόχαστρο μεγαλύτερων μαθητών του σχολείου του.

«Μιλάμε για bullying και ξυλοδαρμό, όλο αυτό γινόταν 5 με 6 μήνες. Μας το είχε πει κάποια στιγμή, ενημερώσαμε την διεύθυνση, η διεύθυνση δεν έκανε τίποτα. Τώρα τον χτύπησαν πριν δύο ημέρες και τον απείλησαν ότι αν πει κάτι στην διευθύντρια ή σε κάποιον άλλον θα τον σκοτώσουν. Μιλάμε για 4 με 5 άτομα, μεγαλύτερης ηλικίας», λέει ο αδερφός του 13χρονου στο newsit.gr και συμπληρώνει: «Ο αδερφός μου όταν τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν φοβήθηκε και κουβαλούσε δύο ημέρες το αεροβόλο στην τσάντα του, άδειο ήταν δεν ήθελε να κάνει κακό, για να τους τρομάξει το είχε σε περίπτωση που τον πείραζαν».

Ο αδερφός του 13χρονου σήμερα βρέθηκε στο σχολείο και συναντήθηκε με τη διευθύντρια του εκπαιδευτικού συγκροτήματος. «Σήμερα είχαμε συνάντηση με την διεύθυνση του σχολείου. Για παιδιά που του έκαναν bullying ήταν γνωστό ότι δημιουργούσαν πρόβλημα και το συγκαλύπτουν γιατί δεν θέλουν να εκτεθεί το σχολείο γιατί είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία της ανατολικής Αττικής», αναφέρει ο αδερφός του 13χρονου και συμπληρώνει: «Η διεύθυνση μας είπε ότι το γνωρίζουν ότι αυτά τα παιδιά έχουν παραβατική συμπεριφορά και δεν είχαν κάνει κάτι. Τώρα μετά την διάσταση που πήρε το θέμα την Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη για τα παιδιά αυτά που κάνουν bullying και θα αποφασίσουν αν θα τιμωρηθούν ή όχι».

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όμως, το συμβούλιο των καθηγητών του συγκεκριμένου σχολείου αναμένεται να αποφασίσει για το εάν θα κρατήσει στο σχολείο τον 13χρονο, ο οποίος έφερε στην τσάντα του το αεροβόλο ή θα τον απομακρύνει.

«Έπρεπε να φτάσει ένα παιδί στα άκρα για να κάνουν κάτι γιατί καλώς ή κακώς ο αδερφός μου έκανε αυτό που έκανε, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα και να κάνει κακό μέχρι και στον ίδιο του τον εαυτό. Ο αδερφός μου είναι τρομαγμένος και φορτισμένος, αλλά και προβληματισμένος γιατί είπαν ότι θα τον διώξουν από το σχολείο, ενώ είναι το θύμα», αναφέρει ο αδερφός του 13χρονου.

Τονίζει, δε, πως: «Δηλαδή στην περίπτωση αυτή φταίει ο μικρός μου αδερφός που είναι χαμηλών τόνων και δεν έχει τσαμπουκά μέσα του. Αυτό καταλαβαίνω εγώ και αυτό είναι λάθος παράδειγμα και για τα άλλα παιδιά που δέχονται bullying, ότι δηλαδή αν μιλήσουν ή αντιδράσουν θα βρουν και τον μπελά τους».

“Συμμαθητές του είδαν το όπλο”

Μιλώντας στο newsit.gr γονέας μαθητή του σχολείου μας αποκαλύπτει πως έγινε αντιληπτό το αεροβόλο που είχε μαζί του ο 13χρονος.

«Το περιστατικό έγινε χθες. Συμμαθητές του, είδαν να κουβαλάει μαζί του ένα όπλο και το είπαν στην διεύθυνση του σχολείου. Η διευθύντρια κάλεσε τους γονείς του μαθητή, ελέγχθηκε η τσάντα του παιδιού και βρέθηκε το όπλο μέσα. Το παιδί δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα όλον αυτόν τον καιρό που είναι στο σχολείο. Σχεδόν πριν από μία εβδομάδα συνεπλάκη με συμμαθητές του, με το θέμα να λύνεται αμέσως με την παρέμβαση των καθηγητών. Και ο μαθητής φέρεται να είπε ότι προχθές απειλήθηκε και από κάποια άλλα παιδιά, μια άλλη ομάδα παιδιών κι γι’ αυτό τον λόγο πήρε το όπλο στο σχολείο. Φέρονται να τον απείλησαν ότι θα τον δείρουν στο σχολείο» ανέφεραν.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις