Ελλάδα

Γερμανία για δηλώσεις Ερντογάν: «Βρείτε τα μεταξύ σας»

Τι κι αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης; Η Γερμανία νίπτει τας χείρας της.

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, σημείωσε:

«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βραχιολάκι» από σήμερα στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» – Σε εφαρμογή στο «Γεννηματάς» μέχρι τα τέλη Ιουνίου
Το σύστημα ιχνηλάτησης με «βραχιολάκι» είναι προγραμματισμένο να επεκταθεί σε επιπλέον 14 δημόσια νοσοκομεία έως τα μέσα Ιουλίου και σε συνολικά 100 έως τον Ιανουάριο του 2026.
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
12 συλλήψεις οπαδών για διακίνηση ναρκωτικών, βία, ληστεία και εκρηκτικά
Οι συλληφθέντες εκτός από τις υποθέσεις ναρκωτικών κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών, αρπαγή, απειλή, ληστεία, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού
Ένα περιπολικό