Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιάννης Μάρκου: Ο 26χρονος ήθελε να τον σκοτώσει λέει ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης

Γιάννης Μάρκου: Ο 26χρονος ήθελε να τον σκοτώσει λέει ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης

Σε Αθήνα και Αργολίδα (τόπο καταγωγής του 26χρονου) συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη. Ο καταζητούμενος «είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση» τόνισε ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Μαρακάκης.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως το newsit.gr έχουν καταγραφεί τα δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση, με μαχαίρι, του 26χρονου στον επιχειρηματία. Αν και αρχικά η εκτίμηση ήταν πως όλα έγιναν για τη σειρά στην ουρά, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το αιματηρό περιστατικό στη Βαρυμπόμπη. Ο Γιάννης Μάρκου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο αλλά θα κάνει και νέο χειρουργείο.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας δέχτηκε από τον 26χρονο δράστη 15 με 20 μαχαιριές σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, είπε ο Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας το πρωί της Κυριακής (30.10.2022) στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι στο MEGA.

«Τα χτυπήματα αυτά, η συχνότητα και ο τρόπος τους, δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να τον σκοτώσει», είπε ο γνωστός δικηγόρος, με τις αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να είχε στοχοποιηθεί. Ωστόσο, ο δικηγόρος του σημείωσε πως οι όποιες αντιδικίες ήταν του αστικού δικαίου και όχι ποινικές.

«Οι Αρχές όταν έχουν ένα τέτοιου τύπου κακούργημα να ξετυλίξουν, πρέπει να δουν ακριβώς πως αυτό το πράγμα δικαιολογείται, γιατί αλλιώς μπορεί να πούμε εντάξει, όπου και να βρεθείς μπορεί να βρεθεί ένας τρελός να βγάλει ένα στιλέτο ή να έρθει κάποιος να σε πυροβολήσει… Ήταν τελείως απρόκλητη η επίθεση του 26χρονου στον επιχειρηματία. Ακόμα και αυτός ο ήπιος διαπληκτισμός δεν έδωσε την εντύπωση σε κανένα ότι θα εξελιχτεί σε κάτι τέτοιο», είπε.

«Οι Αρχές όταν διαπίστωσαν ότι μία ώρα πριν το περιστατικό βρίσκονταν ο καθένας με τις παρέες τους σε ένα άλλο κατάστημα, είναι πάρα πολύ λογικό να θέλουν να ερευνήσουν μήπως έχει συμβεί κάτι που να δικαιολογεί αυτή την επίθεση», πρόσθεσε.

 

Στο ίδιο μαγαζί

Πριν συναντηθούν στην καντίνα, στη λεωφόρο Ερυθραίας στη Βαρυμπόμπη, ο Γιάννης Μάρκου και ο δράστης είχαν βρεθεί στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είναι θαμώνας του εν λόγω νυχτερινού μαγαζιού και όπως κάθε Παρασκευή, είχε κάνει κράτηση και το βράδυ που σημειώθηκε η επίθεση.

Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ο επιχειρηματίας και η παρέα του εμφανίζονται γύρω στη 01:30 να μπαίνουν στο μαγαζί. Εκεί βρισκόταν ήδη η παρέα του δράστη, ο οποίος μπήκε στο μαγαζί γύρω στις 03:00. Ο δράστης κάθισε με την παρέα του και 55 λεπτά αργότερα έφυγαν.

Ο επιχειρηματίας και η παρέα του έφυγαν από το μαγαζί 7 λεπτά μετά την αναχώρηση του δράστη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις