Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιώργος Τράγκας: «Προκάλεσαν εντύπωση τα ακίνητα του», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Γιώργος Τράγκας: «Προκάλεσαν εντύπωση τα ακίνητα του», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Η υπόθεση με την μεγάλη περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει προκαλέσει αίσθηση την ώρα που η έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή Live News ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Πελάτες μου εφοπλιστές εντυπωσιάστηκαν με τα ακίνητα που βρέθηκαν να ανήκουν στον συγχωρεμένο Γιώργο Τράγκα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι τράπεζες πλέον είναι υποχρεωμένες να ενημερώσουν την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. «Είναι αυτό που ξέρει ο κόσμος απλά ως Αρχή για το βρόμικο χρήμα» τόνισε.

Αναφερόμενος στην περιουσία που είχε ο Γιώργος Τράγκας, υπογράμμισε ότι «καμιά φορά ένας άνθρωπος έχει την ψευδαίσθηση ότι δεν θα τον ψάξουν, ότι έχει τη δύναμη να μην ελεγχθεί. Αλλά δεν είναι έτσι» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «ο πλούτος δεν είναι ποινικό αδίκημα. Ποινικό αδίκημα γίνεται όταν ο πλούτος προέρχεται από ποινικές δραστηριότητες ή είναι προϊόν φοροδιαφυγής».

Όπως σημείωσε ο γνωστός ποινικολόγος, όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα παγκόσμια εισοδήματά του. «Όταν έχουν εισόδημα 6 εκατ. και περιουσία 106 εκατομμυρίων, έχουμε προσαύξηση περιουσίας που δεν δικαιολογείται, τότε διαπράττεται φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο δεν θα πρέπει να έχουν περάσει 11 χρόνια για φοροδιαφυγή στο εξωτερικό ή 6 χρόνια για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, καθώς μετά δεν θα μπορέσει να σταθεί κατηγορία για φοροδιαφυγή.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις