Ελλάδα

Γηροκομείο: Εξοργίζουν οι… μη απαντήσεις του ιδιοκτήτη για τα κρούσματα κορονοϊού – Ιχνηλάτηση… έξι ημέρες μετά!

41 μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης από τους ιδιοκτήτες.

Μίλησε αλλά… δεν απάντησε ο Κωνσταντίνος Κάκος, γιος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 41 κρούσματα κορονοϊού

Όπως είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA, την περασμένη Δευτέρα (21.09.2020) “καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό, και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε μετά νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί”. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει -και δεν απαντήθηκε- είναι για ποιον λόγο η ιχνηλάτηση των επαφών έγινε έξι ημέρες μετά, την Κυριακή (27.09.2020) και όχι άμεσα. 

Ο κ. Κάκος απάντησε πως: “Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τους στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε”.

Όσον αφορά στον νοσηλευτή που είχε συμπτώματα κορονοϊού και συνέχισε να εργάζεται, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ο κ. Κάκος υποστήριξε πως “ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο”.

Click4more: Άγιος Παντελεήμονας: Τρομακτική αποκάλυψη για το γηροκομείο – Νοσηλευτής με συμπτώματα κορονοϊού εργαζόταν κανονικά

Αναφερόμενος στην καταγγελία στο “Live News” κόρης ηλικιωμένης που διαμένει στη μονάδα, ότι έλαβε το Σάββατο χαρτί από το γηροκομείο που ανέφερε ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού, ο κ. Κάκος είπε: “Δεν της ζητήσαμε χαρτί για τον κορονοϊό. Ζητήσαμε χαρτί για κάθε αρρώστια. Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κορονοϊό, όταν στείλαμε το χαρτί”, συμπληρώνοντας πως “ο κορονοϊός -όπως είπε και ο πρωθυπουργός- είναι καθαρά θέμα ατομικής ευθύνης”!

Ακούστε όσα είπε ο Κώνσταντίνος Κάκος στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Με κλείδωνε στο σπίτι» αποκάλυψε κόρη του 89χρονου που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο - «Έβλεπε δαίμονες, δεν ήθελε να πάει σε γιατρό»
«Αυτοί λοιπόν που έλεγαν ότι τον προσέχουν γιατί δεν έκαναν κάτι τόσα χρόνια να μη φτάσει σε αυτό το σημείο που έφτασε η κατάσταση;»
Ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
Η εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 και οι φωτογραφίες που αποτύπωσαν την τραγωδία
Το σημαντικό ιστορικό υλικό από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή ήρθε στο φως από έναν Βέλγο συλλέκτη ο οποίος έβγαλε κάποιες φωτογραφίες σε ιστότοπο πωλήσεων και δημοπρασιών
καισαριανή
Χειμωνιάτικη Πρωτομαγιά με βροχές, κρύο και θυελλώδεις ανέμους – Βουτιά της θερμοκρασίας
Πέρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες θα υπάρχουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως σε υψηλά υψόμετρα, αναμένονται και λίγες χιονοπτώσεις
Βροχή στην Αθήνα