Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

ΓΣΕΕ: Ξύλο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας!

ΓΣΕΕ: Ξύλο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας!
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ρινγκ μετατράπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ!
Εικόνες απείρου κάλλους, με μέλη της Συνομοσπονδίας να έρχονται στα χέρια και να αλληλοβρίζονται!
Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μια… ωραία ατμόσφαιρα στη ΓΣΕΕ. Μόλις λίγες μέρες μετά τα όσα έγιναν στην Καλαμάτα και προκάλεσαν την ματαίωση του συνεδρίου, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη (20.03.2019) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας μετατράπηκε σε… αγώνα πυγμαχίας.

Οι φωτογραφίες και τα video είναι χαρακτηριστικές: ξύλο, βρισιές και εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ

Η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ επρόκειτο να συνεδριάσει για να πάρει αποφάσεις σχετικά με το 37ο συνέδριο, το οποίο επρόκειτο να γίνει στην Καλαμάτα αλλά μετά από διαμάχη της διοίκησης και του ΠΑΜΕ τελικά αναβλήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της διοίκησης τελειώνει στο τέλος του μήνα και το νέο προεδρείο θα προέκυπτε από το συνέδριο.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η ένταση της Τετάρτης είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές: μέλη του ΠΑΜΕ και μέλη που πρόσκεινται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Το ΠΑΜΕ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, απαίτησε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τι προηγήθηκε του… ξύλου

Οι δηλώσεις

Εν μέσω έντασης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι τα μέλη της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στις 4 Απριλίου. «Έχουμε την ευθύνη και οφείλουμε, μετά την εξουσιοδότηση της πλειονότητας των αντιπροσώπων μας, να απενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του 37ου συνεδρίου για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών» ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κατήγγειλε μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, λέγοντας: «Γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν στην Καλαμάτα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είχαν καν την ιδιότητα του συνέδρου της ΓΣΕΕ». Έκανε λόγο για «βίαιη είσοδο περίπου 1.000 μελών του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και στην κατάληψη του συνεδριακού χώρου την Παρασκευή από 500 και πλέον άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο». Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε καθημερινές απειλές που εκτοξεύονταν από το χώρο του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, «οι οποίες μηδένισαν κάθε δυνατότητα ομαλής διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητας στη ΓΣΕΕ Τάσος Γκιάτης, σημείωσε ότι αυτή η ΓΣΕΕ έχει ολοκληρώσει το βιολογικό κύκλο της. «Έχει πεθάνει αυτή η ΓΣΕΕ και για τους εργαζόμενους και για εμάς που εκφράζουμε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων. Η παράταξή μας κατέθεσε τη μόνη διέξοδο, για να βγούμε από αυτήν την κρίση. Οι πραγματικές δυνάμεις, οι πραγματικοί εργαζόμενοι, οι Ομοσπονδίες, να αναλάβουν μία ανασυγκρότηση με νέα διοίκηση, για να πάμε σε ένα ενωτικό συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλη λύση» υποστήριξε ο κ. Γκιάτης.

«Όσον αφορά τις δυνάμεις της ΔΑΣ, το ζωντανό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, θέλουμε να γίνει συνέδριο, χωρίς νόθους και εργοδότες και, προς αυτήν την κατεύθυνση, θα παλέψουμε όλο το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Τασιούλας. «Δεν έχει καμία νομιμοποίηση αυτή η “συνδικαλιστική μαφία” να είναι μέσα στο κτίριο της ΓΣΕΕ και να διαχειρίζεται τα πράγματα, όπως θέλει. Έχει λήξει η θητεία της, το κτίριο πρέπει να έρθει στα χέρια των εργατών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τασιούλας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ένας από τους τρεις αντιπροσώπους από το συνταξιουχικό κίνημα που είναι εκλεγμένοι στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, κατήγγειλε συγκεκριμένο επεισόδιο που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Το ΠΑΜΕ

Μετά τις εικόνες ντροπής στην Ολομέλεια της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωση του δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, τονίζοντας ότι η διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν ήθελε να γίνει το Δ.Σ. και δεν άφησαν κανένα μέλος της διοίκησης να μιλήσει. Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για “συνδικαλιστική μαφία”, “μπράβους” και “νόθους”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Μετά απ’ όσα έγιναν στα θέρετρα της Καλαμάτας, η συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει, εργοδότης που συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα ή άμεσα στις επιχειρήσεις: Fortuna gaming, φορτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning, Lokats investments LTD.

Δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο!

Δεν έγινε συνεδρίαση! Δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης!

Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση! 

Η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις!

Να παραδώσουν εδώ και τώρα τα κλειδιά και το κτίριο! Δεν τους ανήκει!

Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους και νόθους!

ΓΣΕΕ κατά ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΓΣΕΕ επιτίθεται στο ΠΑΜΕ και τονίζει πως το συνέδριο θα γίνει.

Συνέδριο θα γίνει όσο και αν κάποιοι «αγωνίζονται» για διορισμένη διοίκηση

Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της ΓΣΕΕ, τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της Διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου 2019.

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε δημοσιογράφους (στους οποίους το τελευταίο διάστημα το ΠΑΜΕ κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις για να βλέπουν εκείνα που αυτό επιθυμεί) τα στελέχη του απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν θέλουν  καμία δημοκρατική διαδικασία, αλλά ότι «αγωνίζονται» για διορισμένη Διοίκηση στη ΓΣΕΕ.

Η Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας παρά τις απαράδεκτες ενέργειές τους, μετά και την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Συνέδρων, έλαβε τη σημερινή απόφαση σεβόμενη το νόμο και το καταστατικό, πάνω από όλα όμως σεβόμενη μία δημοκρατική διαδικασία, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Οι απειλές για τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου βαραίνουν εκείνους που την εκτοξεύουν.

Στη δημοκρατία, κάτι που ξεχνά το ΠΑΜΕ, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία.

Η Καλαμάτα

Η κόντρα της διοίκησης της ΓΣΕΕ με το ΠΑΜΕ κρατάει καιρό και κορυφώθηκε με αφορμή το συνέδριο, για το οποίο το ΠΑΜΕ είχε αντιρρήσεις ως προς τους συνέδρους.

Την περασμένη Παρασκευή, άλλωστε, όλη η Ελλάδα είδε τα όσα έγιναν στην Καλαμάτα, όταν μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας εισέβαλαν σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ και το ξύλο δεν… αποφεύχθηκε ούτε εκείνο το βράδυ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις