Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Γυναίκα «αράχνη» έστησε κομπίνα χιλιάδων ευρώ με δήθεν «κατασχεμένα» ακίνητα – Παρουσιαζόταν ως μεγαλοδικηγόρος

Γυναίκα «αράχνη» έστησε κομπίνα χιλιάδων ευρώ με δήθεν «κατασχεμένα» ακίνητα – Παρουσιαζόταν ως μεγαλοδικηγόρος

Γυναίκα – αράχνη παρουσιαζόταν ως μεγαλοδικηγόρος που είχε πρόσβαση σε κατασχεμένα ακίνητα και αυτοκίνητα και είχε στήσει μια περίτεχνη απάτη όπου λάμβανε προκαταβολές χιλιάδων ευρώ.

Η ζημιά που θα προκαλούσε, εάν ολοκληρώνονταν οι απάτες με τα κατασχεμένα ακίνητα και αυτοκίνητα, θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Όμως συνελήφθη γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου ανακριτού του Πρωτοδικείου Αθηνών, με το οποίο ζητείται η σύλληψη – κράτησή της, κατηγορούμενη για «Απάτη με προκληθείσα ζημιά, κατ΄ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα» και «Χρήση πλαστού εγγράφου κατ΄εξακολούθηση».

Το ως άνω ένταλμα εκδόθηκε σε βάρος της κατηγορουμένης από τον αρμόδιο Ανακριτή, ύστερα από σχηματισθείσα δικογραφία, κατόπιν έρευνας και προανάκρισης.

Οι απάτες

Η συλληφθείσα κατηγορείται ότι, έχοντας αποφασίσει την διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων, με την απλή ή άμεση συνδρομή των συνεργών της, ενεργώντας κατ΄ εξακολούθηση και για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του έτους 2022 μέχρι τον Σεπτέμβριο του έτους 2023, διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, προβαίνοντας παράλληλα στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επαναλαμβανόμενο τρόπο/δράση.

Για την ανωτέρω δράση της, η Γ. Γ είχε συνάψει συνεργασία, μόνιμη ή και περιοδική, με μια 58χρονη και άλλων ατόμων αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο ρόλος των οποίων δεν είναι επαρκώς προσδιορισμένος, οι οποίοι της παρείχαν συνδρομή σε θέματα διαχείρισης υποψήφιων αγοραστών.

Με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και με την τέλεση περισσοτέρων από μία πράξεων, η ανωτέρω κατηγορούμενη συστηνόμενη ψευδώς ως δικηγόρος, απασχολούμενη σε Συμβολαιογραφικό Γραφείο στο κέντρο της Αθήνας που διαχειριζόταν ακίνητα και αυτοκίνητα, τα οποία είχαν περιέλθει σε πιστωτικά ιδρύματα μετά από κατασχέσεις και προωθούσε αυτά πριν προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμού, σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές, συγκριτικά με την εμπορική τους αξία, διαθέτοντας παράλληλα εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, κυρίως μεσαίας οικονομικής επιφάνειας και τους έπειθε να καταβάλουν οι ίδιοι ή ακόμα και συγγενικά τους πρόσωπα, διάφορα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για τα έξοδα κατοχύρωσης φακέλου μέχρι την υπογραφή προσυμφώνου ή των συμβολαίων αγοραπωλησίας, σε βραχυπρόσθεσμο χρονικό διάστημα (2-3 εβδομάδων, κατά μέσο όρο), έναντι της προσφερόμενης συνολικής αξίας των ακινήτων ή αυτοκινήτων, δια μεταφοράς-κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για τον σκοπό αυτό, παρέδιδε ακόμα και υπεύθυνες δηλώσεις επιβεβαίωσης παραλαβής προκαταβολών με ψευδή στοιχεία, ενημέρωνε για όλες τις λεπτομέρειες κάθε αγοραπωλησίας τους υποψήφιους αγοραστές προς εδραίωση της εμπιστοσύνης τους, προτρέποντας τους παράλληλα να ελέγχουν εξωτερικά τα ακίνητα (καθώς για το εσωτερικό απαιτούνταν κλητήρας λόγω κατάσχεσης) και επιδεικνύοντας ακόμα αντίγραφο λευκού ποινικού μητρώου με ψευδή στοιχεία, χωρίς ουδέποτε να ολοκληρώνεται η έκαστη συμφωνηθείσα επίδικη αγοραπωλησία (απόδοση ακινήτων ή αυτοκινήτων), αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση εξακριβώθηκαν έντεκα περιπτώσεις με την προαναφερόμενη μεθοδολογία, ως ακολούθως:

  • Προκαταβολή ποσού 5.500€ η για αγορά αυτοκινήτου, μάρκας CITROEN C3, αξίας 1.500€ και τριών ακινήτων σε Γαλάτσι και Αιγάλεω Αττικής.
  • Προκαταβολή ποσού 32.000€ για αγορά δύο ακίνητων στο Αιγάλεω Αττικής και στο Δάσος Χαϊδαρίου Αττικής.
  • Προκαταβολή ποσού 10.000€ για αγορά ακινήτου στην Πετρούπολη Αττικής, αξίας 65.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 1.500€ για αγορά ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής, αξίας 42.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 5.000€ για αγορά ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής, αξίας 160.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 10.000€ για αγορά ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής, αξίας 90.000€. Προκαταβολή ποσού 5.000€ για αγορά ακινήτου στη Νίκαια Αττικής, αξίας 85.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 5.000€ για αγορά ακινήτου στο Δάσος Χαϊδαρίου Αττικής, αξίας 80.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 19.000€ για αγορά τριών αυτοκινήτων, μάρκας TOΥOTA YARIS και HONDA JAΖΖ.
  • Προκαταβολή ποσού 20.100€ για αγορά τριών αυτοκινήτων, μάρκας BMW, αξίας 3.000€ έως 6.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 20.000€ για αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, αξίας 950.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις