Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Habemus κέφια στο twitter! “Παρακαλώ, ομιλείτε ελληνικά, τα λατινικά καταργήθηκαν”

Habemus κέφια στο twitter! “Παρακαλώ, ομιλείτε ελληνικά, τα λατινικά καταργήθηκαν”

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα Λατινικά έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Όταν λοιπόν το μεσημέρι της Τετάρτης (05.09.2018) ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες με τη φράση “habemus άδειες” ξεκίνησε το… πανηγύρι.

Διότι η λέξη habemus είναι λατινική. Και μπορεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να ήθελε με… λατινικά να παραπέμψει στο Habemus Papam και τον… “λευκό καπνό” (για τις τηλεοπτικές άδειες εν προκειμένω) αλλά οι χρήστες του twitter “ξεσάλωσαν” κάτω από το post του.

«Παρακαλώ, ομιλείτε ελληνικά. Τα Λατινικά καταργήθηκαν» έγραψε ένας από τους χρήστες του twitter, απαντώντας στον Νίκο Παππά. Άλλος πάλι σχολίασε ότι δεν… habemus γιατί καταργήθηκαν τα Λατινικά!

https://twitter.com/K84Steve/status/1037315314785107969

Και μέσα σ’ όλα, εμφανίστηκε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου! Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θέλησε μάλλον να… πικάρει τον Νίκο Παππά και σχολίασε πως ίσως το post του να μπορούσε να θεωρηθεί και εσωκομματική αιχμή για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Και έβαλε στη συζήτηση και τα… χαμπέρια που θα έρθουν με τις εκλογές, όπως έγραψε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις