Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Hurriyet: Οι Έλληνες δεν άφησαν την συνοδεία του Ιντζέ να περάσει τα σύνορα

Hurriyet: Οι Έλληνες δεν άφησαν την συνοδεία του Ιντζέ να περάσει τα σύνορα

Για απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα βουλευτών του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος κάνει λόγο η Hurriyet, με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της. Όπως γράφει, οι βουλευτές θα συνόδευαν τον Μουχαρέμ Ιντζε στην Κομμοτηνή, όπως οι Ελληνικές αρχές δεν άφησαν ούτε αυτούς ούτε τους δημοσιογράφους που ήταν μαζί τους, παρ’ ότι… υπήρχαν κανονικά Τούρκοι ρεπόρτερ μαζί με τον υποψήφιο του CHP.

Η ιστοσελίδα αναφέρει πως η Ελλάδα επέτρεψε μεν στον Ιντζέ να εισέλθει στην χώρα, όμως η συνοδεία του, που αποτελούνταν από βουλευτές, δημάρχους και δημοσιογράφους έφαγε… πόρτα στα σύνορα.

“Περιμέναμε δύο ώρες μέχρι να λυθεί το θέμα. Οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν ούτε στην συνοδεία του Ιντζέ ούτε στους δημοσιογράφους να μπουν, γιατί μας είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί”, δήλωσε στο CNN Turk ρεπόρτερ που δήλωσε ότι ήταν εκεί.

“Πηγαίναμε για μια απλή επίσκεψη, όχι για να κάνουμε πολιτική. Αλλά δεν μας άφησαν”, ανέφερε αξιωματούχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Βέβαια όπως μεταδίδουν και τα τοπικά μέσα, Τούρκοι δημοσιογράφοι υπήρχαν κανονικά, οι οποίοι ήρθαν μαζί με τον Ιντζέ, αποκαλύπτοντας την προσπάθεια της τούρκικης προπαγάνδας για μια ακόμα φορά να κάνει την “δουλειά” της.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ πάντως από την Κομοτηνή στήριξε την στάση της Τουρκίας απέναντι στους Έλληνες στρατιωτικούς, λέγοντας πως στην χώρα του “υπάρχει δικαιοσύνη”, δίνοντας έτσι και το “στίγμα” του, για την περίπτωση που στις 24 Ιούνη εκλεγεί αυτός πρόεδρος.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις