Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η αλήθεια για το πολυνομοσχέδιο με τα μάτια όσων θα υποστούν τα μέτρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προσγείωση στην πραγματική οικονομία και απομυθοποίηση των υπουργικών ωραιοποιήσεων του Πολυνομοσχεδίου από τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, αυτή την ώρα στην ακρόαση φορέων της Βουλής.
 

Συνταξιούχοι:

«Μας αναγκάζεται να βγαίνουμε στους δρόμους και στο τίμιο πεζοδρόμιο, άνθρωποι 90 ετών για τα δικαιώματά μας… » ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης
Μιλάτε, είπε «για δήθεν μεγαλοσυνταξιούχους, ξεχνώντας όμως ότι από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει από το 2012 παίρνουν λιγότερα από όσα έχουν πληρώσει τα χρόνια εργασίας τους στο ασφαλιστικό σύστημα… Αυτό που ζητάτε είναι από τους φτωχούς να στηρίξουν τους φτωχότερους… Ξεχνάτε, όμως, να πάρετε υπόψη ότι πολλοί συνταξιούχοι, ακόμα και σήμερα με τις κουτσουρεμένες και πενιχρές τους συντάξεις του ζούν την εργατική οικογένεια…. Σας καλούμε να σταματήσετε… Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο, δεν μπορούμε ακολουθήσουμε άλλο δρόμο από εκείνο που είναι δοκιμασμένος… να βγαίνουμε στους δρόμους…»
 
Δικηγόροι:
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει τις ασφαλιστικές διατάξεις «έμπνευσης Ηρώδη» που αφορά σημειώνοντας ότι « οι νέοι ασφαλισμένοι οδηγούνται σε έξοδο από τον κλάδο καθώς το ασφαλιστικό τους κόστος είναι δυσβάσταχτο… Οι δικηγόροι έχουν μηδενικές παραστάσεις μέσα στο 2015 … Οδηγείτε σε κάτι που είναι στείρο και δεν θα φέρει εισπράξεις…θα ήταν σώφρων να αποσυρθεί η διάταξη για ασφαλιστικό και να υπάρξει διαβούλευση με φορείς για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο που θα κληθείτε να διορθώσετε χωρίς να μπορείτε…» Αναφερόμενος, δε, στα άρθρα του νομοσχεδίου για το αδίκημα της φοροδιαφυγής είπε πως υπάρχουν σειρά διατάξεων που είναι αντισυνταγματικές … ενώ αντέδρασε και στις διατάξεις που θέτουν του δικηγόρους ως αυτουργούς εφόσον με πράξεις ή παραλείψεις συντελούν σε αδικήματα φοροδιαφυγής. Αυτή η παρατήρηση, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

ΓΣΕΕ:
«Οι φορολογικές και ασφαλιστικές διατάξεις ξύνουν περισσότερο μακροχρόνιες πληγές παρά να λύνουν προβλήματα…» επεσήμανε από την πλευρά του ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης. Απέδωσε στο Πολυνομοσχέδιο «αντιδημιουργική σαφήνεια» ότι « επιβαρύνει τα χαμηλά εισοδήματα» ενώ για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις «ανοίγουν πόρτα για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που δεν θα είναι σε όφελος των εργαζομένων»


Ιδιοκτήτες Ακινήτων:

«Από το 2010 και μετά και ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων, οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι με μια θηλιά στο λαιμό που σφίγγει συνεχώς και περισσότερο… λαμβάνονται μέτρα που προκαλούν τον οικονομικό στραγγαλισμό ελληνικής οικογένειας και της οικοδομή…» ανέφερε στην αρχή του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στρατός Παραδιάς.
Υποστήριξε ότι ορθώς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διέγωνσε ότι δεν είναι λύση η μεταφορά στο δημόσιο των ανείσπρακτων ενοικίων, όμως τόνισε πως δεν είναι λύση και οι εξώσεις « δεν χρειαζόμαστε εξώσεις, η κοινωνία θέλει συνοχή και όχι εξώσεις» τόνισε. Επίσης θετικός ήταν και στην εξαίρεση της κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων από τις διαχειρίσεις των πολυκατοικιών όταν δεν έχουν κανένα εισόδημα…
Αναφερόμενος σε ΕΝΦΙΑ και αυξήσεις στην φορολογία είπε ότι «θα πρέπει να ξέρετε ότι τα χρήματα αυτά από την ίδια τσέπη θα βγούν και αυτή η τσέπη δεν έχει πια χρήματα…» και υποστήριξε ότι « ο Έλληνας δεν φτώχυνε επειδή του έκοψαν την σύνταξη ή το μισθό, αλλά γιατί του εξευτέλισαν αξία ιδιοκτησίας…» Επίσης κάλεσε την Κυβέρνηση να επιταχύνει στην εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες.

Βιοτέχνες – Έμποροι :
Το νομοσχέδιο οδηγεί την ελληνική οικονομία σε νέα παγίδα ύφεσης και υπερχρέωσης, είναι κακογραμμένο, ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς και ζήτησε να υπάρξει κωδικοποίηση της νομοθεσίας, κυρίως της φορολογικής για να αποφευχθεί το βάρος του διοικητικού κόστους το οποίο επιβαρύνει περισσότερο τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οδηγεί σε παραβατικότητα.
Χαρακτήρισε «ασαφή και ευρεία» την έννοια του εγκλήματος της φοροδιαφυγής η οποία περιγράφεται στο σχέδιο νόμου και πρόσθεσε ότι εξισώνει αδικήματα όπως τα εικονικά και πλαστά τιμολόγια με μικρότερες παραβάσεις κάτι που επιτρέπει στους ελεγκτές να κρίνουν κατά το δοκούν. Τάχθηκε κατά της αυτοματοποίησης των κανόνων και των κατασταλτικών μέτρων με γραφειοκρατικό χαρακτήρα. Υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν με την επέκταση του ΕΝΦΙΑ αλλά και από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, οδηγούνται καθώς θα βρεθούν εκτός ρύθμισης πολλοί μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες. Παράλληα ζήτησε την απόσυρση των διατάξεων που περιορίζουν τη δυνατότητα του συμψηφισμού όσων έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ
 
 
Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Ειδών:
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Η χώρα θα μείνει χωρίς εγχώριο φάρμακο…
Μετωπική επίθεση άσκησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Ειδών Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε τρόικα αλλά και σε νυν και προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά ότι υπάρχει σχέδιο να κλείσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να παραχωρήσουν την φαρμακευτική πίτα σε εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων. Και να αφήσουν την χώρα χωρίς ελληνικό φάρμακο. Εσείς είπε μετά θα κάνετε εξεταστικές επιτροπές αλλά γι αυτό θα είστε όλοι υπόλογοι…
Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αρκετά δηκτικό τρόπο είπε ότι «πριν 5 χρόνια φωνάζαμε ότι υπάρχει σχέδιο να κλείσει η ελληνική φαρμακοποιία και να πάει η πίτα σε ισραηλινά συμφέροντα…» μάλιστα αναφέρθηκε και σε πρόσωπα εκτέλεσης αυτού του σχεδίου αναφέροντας τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του τότε συμβούλου του Σταύρου Παπασταύρους, του πρωην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του επιχιρηματιά Σάμπυ Μιωνή και πρόσθεσε « όσοι παρακολουθούν την πολιτική φαρμάκου και δεν καταλαβαίνουν τι έχει γίνει είτε είναι βλάκες είτε άσχετοι …» Υποστήριξε ότι «για κάθε ένα ευρώ που δαπανά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιφέρει προστιθέμενη αξία 3,42 ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ….» Προειδοποίησε ότι, «εάν ψηφίσετε τις διατάξεις αυτές του πολυνομοσχεδίου την Παρασκευή θα χαθούν οι 11.000 θέσεις εργασίες και 11.000 άνθρωποι και οικογένειες θα μείνουν στον δρόμο…» «Το ελληνικό φθηνό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο… Η χώρα δεν θα έχει εγχώριο φάρμακο και εσείς μετά θα κάνετε εδώ μια εξεταστική επιτροπή για να δείτε τι έφταιξε… Αλλά η ουσία είναι ότι η χώρα δεν θα έχει φάρμακο. Και γι αυτό θα είσαστε όλοι υπόλογοι….»

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε