Ελλάδα

Η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ρουβίκωνα – Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές που θέλουν τα φώτα της δημοσιότητας!

Την ταυτότητα και τους σκοπούς του Ρουβίκωνα βάζουν στο μικροσκόπιο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα κίνητρα της συγκεκριμένης συλλογικότητας.

Πρόκειται για μία αναρχική ομάδα ανοικτή, που στρατολογεί μέλη όχι μόνο από τον αντιεξουσιαστικό, αλλά από όλους τους πολιτικούς χώρους, αναφέρει η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ρουβίκωνα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δράση της συγκεκριμένης συλλογικότητας ενέχει στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική και αποσκοπεί στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη προβολή της.

Rouvikonas Fylladia

Η ΕΛ.ΑΣ. ακτινογραφεί τον Ρουβίκωνα

Στην έκθεση περιγράφονται με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά της συλλογικότητας, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους είναι εξαιρετικά δύσκολη  η αντιμετώπιση των επιθέσεων των μελών της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας που συνέταξαν την αναφορά δεν δείχνουν να θεωρούν τον Ρουβίκωνα ομάδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Μάλιστα, σημειώνουν με ιδιαίτερη έμφαση τη συνεπή παρουσία του ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη στο Facebook, με σχεδόν καθημερινές αναρτήσεις, που θεματικά ξεκινούν από αιχμηρά πολιτικά σχόλια, ανάληψη ευθύνης για διάφορες δράσεις και φτάνουν μέχρι και την αποκάλυψη του επόμενου στόχου.

Αυτό συνέβη την περασμένη εβδομάδα με ανάρτηση και φωτογραφιών της βρετανικής πρεσβείας ως απάντηση σε δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.

Rouvikonas Fylladia

Πώς και γιατί ξεγλιστρούν

Όσον αφορά τις κατηγορίες που δέχονται οι διωκτικές αρχές για το ότι δεν μπορούν να προλάβουν τα μέλη του Ρουβίκωνα πριν τις επιθέσεις, στην απόρρητη έκθεση αφιερώνεται ολόκληρο κεφάλαιο.

Όπως αναφέρεται, οι δράσεις της ομάδας κινούνται στα όρια του αξιόποινου, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να μην μπορούν να σχηματιστούν δικογραφίες.

πηγή: Real News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό