Η Αττική Οδός συμβάλλει στη διάδοση του μηνύματος της οδικής ασφάλειας σε μαθητές με το e-Learning πρόγραμμα «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο!»

Η προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα αποτελεί πάγια προτεραιότητα της «Αττική Οδός Α.Ε.» και της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.».

Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής αλλά και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού, οι Εταιρείες δημιούργησαν, με την καθοδήγηση ψυχολόγων, εκπαιδευτικών και συγκοινωνιολόγων, το e-Learning πρόγραμμα για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The e-Learning Edition», που έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Αύγουστο του 2020.

Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας αλλά και στα σχολεία όλης της Ελλάδας, προκειμένου να διαδοθεί το σπουδαίο μήνυμα της οδικής ασφάλειας σε μαθητές, μία περίοδο κατά την οποία η ανάγκη ουσιαστικής επιμόρφωσης των μελλοντικών οδηγών παραμένει επίκαιρη και επιτακτική: η Ελλάδα κατέχει την 6η υψηλότερη θέση αναφορικά με τους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 24 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, Road Transport Safety Database.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της εξελισσόμενης πανδημίας, ενίοτε, με μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας σχολείων, τα αιτήματα συμμετοχής στο e-Learning πρόγραμμα ξεπερνούν τους 3.000 μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα αποτελεί τη διαδικτυακή εξέλιξη του επιτυχημένου σεμιναρίου «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο!», το οποίο ξεκίνησε με δια ζώσης παρουσιάσεις από ειδικό εκπαιδευτή στις σχολικές αίθουσες και ευαισθητοποίησε πάνω από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Αττικής. Εντάσσεται δε σε σειρά προγραμμάτων ευαισθητοποίησης που αποτελούν πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Εταιρείες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σε βασικούς και ειδικούς κανόνες οδικής ασφάλειας. Μέχρι σήμερα, πάνω από 150.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στα συγκεκριμένα προγράμματα ευαισθητοποίησης εντός της Περιφέρειας Αττικής.

Με έμφαση στις σύγχρονες εκπαιδευτικές επιταγές όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών και των εφήβων, οι Εταιρείες, επιδιώκοντας σταθερά να διαδραματίσουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για το πολύτιμο διακύβευμα της διαμόρφωσης οδικής κουλτούρας στη χώρα μας, ανανεώνουν και φέτος όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης που ήδη έχουν και σχεδιάζουν νέες συνεργασίες στην κατεύθυνση αυτή. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της Αττικής Οδού, καθώς και ευρύτερα για ζητήματα οδικής ασφάλειας στον ιστότοπο www.aodos.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Αθηνά Λινού: Ντρέπομαι που το λέω, δεν έχουμε στοιχεία – Ανισότητα και ανακρίβεια στα τεστ

Αθηνά Λινού: Ντρέπομαι που το λέω, δεν έχουμε στοιχεία – Ανισότητα και ανακρίβεια στα τεστ

Άκρως επικριτική για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να γίνονται τα τεστ κορονοϊού ήταν η Αθηνά Λινού. Μάλιστα, οι ενστάσεις της καθηγήτριας έρχονται στον απόηχο ... Διαβάστε περισσότερα
«Ανησυχώ για το παιδί μου!» – Η μητέρα  ναυτικού του «Στελιος Κ» που είναι στα χέρια πειρατών μιλάει στο newsit.gr

«Ανησυχώ για το παιδί μου!» – Η μητέρα ναυτικού του «Στελιος Κ» που είναι στα χέρια πειρατών μιλάει στο newsit.gr

Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις, για την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών του ελληνικού πλοίου “Στέλιος Κ.”, το οποίο από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, έχει ... Διαβάστε περισσότερα
Παρατείνονται οι οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού – Τι ισχύει

Παρατείνονται οι οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού – Τι ισχύει

Παρατείνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου οι οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και έως τις 14 Δεκεμβρίου για πτήσεις εξωτερικού έως την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, ... Διαβάστε περισσότερα
Αντιδρά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις πύλες αυτόματης απολύμανσης

Αντιδρά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις πύλες αυτόματης απολύμανσης

Αντίθετη στην τοποθέτηση πυλών αυτόματης απολύμανσης στα Δικαστήρια της Χώρας δηλώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εφόσον δεν υπάρξουν επαρκείς εγγυήσεις και πληροφόρηση. Συγκεκριμένα, η ... Διαβάστε περισσότερα