Μια εκκλησία στη Λιοσίων, ένα πρώην μοντέλο που έγινε ιερέας και «αρχιεπίσκοπος» και μια 52χρονη αρχηγός είναι μεταξύ των ανθρώπων που συνθέτουν την σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία για διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης και κάνναβης.
Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα από την αστυνομία, κατά την οποία διαπίστωσαν πως ανάμεσα στους εμπλεκόμενους για διακίνηση ναρκωτικών βρίσκονταν και 3 ιερείς, ένας εκ των οποίων ήταν ένα πρώην μοντέλο, πρώην τραγουδιστής που «απαρνήθηκε» τα εγκόσμια και έγινε ιερέας παλαιοημερολογιτών, ενώ έχρησε τον εαυτό του αρχιεπίσκοπο.
Η συμμορία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας χρησιμοποιούσε την εκκλησία ως «καβάτζα», δηλαδή ως κρυψώνα για τα ναρκωτικά. Σημειώνεται πως η αστυνομία κατέσχεσε συνολικά σε Αθήνα και Ρόδο περισσότερα από 2 κιλά κοκαΐνης και 9 κιλά κάνναβης.
Μέσα σε βαλίτσες, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν ναρκωτικά. Ο δεύτερος ιερέας που συνελήφθη είχε παραλάβει μία βαλίτσα με πάνω από 2 κιλά κοκαΐνης στη Ρόδο. Μόλις την πήρε στα χέρια του, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.
Ο τρίτος ιερέας είχε συλληφθεί στον Έβρο να μεταφέρει παράνομους μετανάστες με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο και μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε προφυλακιστεί.
Ο ιερέας που δηλώνει αρχιεπίσκοπος Παλαιοημερολογιτών είχε γίνει γνωστός πριν χρόνια ως πρώην ιεροδιάκονος, που στη συνέχεια έγινε μοντέλο, τραγουδιστής και… πανελίστας. Ωστόσο, επέστρεψε ως ιερομένος, αλλά όχι στην Εκκλησία της Ελλάδος που τον είχε απομακρύνει χρόνια πριν. Αυτή τη φορά επέστρεψε ως ιερέας Παλαιοημερολογιτών και μάλιστα αυτοορίστηκε Αρχιεπίσκοπος.
Με τη βοήθεια μιας ομογενούς από τον Καναδά χτίστηκε ο ναός στη Λιοσίων, όπου από εκεί ο ιερέας έκανε και βίντεο στο Youtube με συνταγές μαγειρικής.
Ωστόσο, η συμμορία χρησιμοποιούσε την ίδια εκκλησία ως κρυψώνα για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Ο ίδιος κατ’εντολή αρχηγικών μελών μετέφερε εκτός της εκκλησίας τα ναρκωτικά, ενώ χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι και οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει τα μέλη της σπείρας για να μην κινήσουν υποψίες.
«Κεράκι» ήταν η κοκαΐνη, «καφεδάκι» το χασίς και «φανουρόπιτα» η ακατέργαστη κάνναβη.
Τα μέλη της σπείρας αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.
