Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Κάρπαθος με την άγρια ομορφιά: Μαγευτικές παραλίες και γραφικά χωριά

Η Κάρπαθος με την άγρια ομορφιά: Μαγευτικές παραλίες και γραφικά χωριά

Κάρπαθος σημαίνει παραλίες αλλά και κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένα απ’ τα νησιά που αν το επισκεφτείς θα εντυπωσιαστείς απ’ την ξεχωριστή – άγρια ομορφιά του, αφού καταφέρνει να συνδυάσει το καταπράσινο τοπίο της με βραχώδεις σχηματισμούς, ικανοποιώντας το κοινό που ζητάει και βουνό και θάλασσα.

Το νησί των Δωδεκανήσων είναι γνωστό για τις πανέμορφες θάλασσες με τα κρυστάλλινα νερά τους, αλλά και για τα γραφικά χωριά του, το καθένα απ’ τα οποία έχει τη δική του ιστορία να σου διηγηθεί.

Σε χωρίζουν 22 ώρες (αρκετές) με το καράβι από Αθήνα και 1 ώρα και 10 λεπτά (τίποτα) με το αεροπλάνο για να εξερευνήσεις το μαγευτικό αυτό τόπο.

Απέρι: Το Απέρι στέκει 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά απ’ την πόλη της Κάρπαθου. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του νησιού για κοντά δύο αιώνες, θα σε σαγηνέψει με την αρχοντιά που εκπέμπει.

Τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου του Απερίου, στο βουνό Κοράκι, έρχονται να σε μεταφέρουν νοητά στην εποχή των πειρατών, προσφέροντας σου απλόχερα μια πανοραμική θέα.

Άσε τον εαυτό σου να περιηγηθεί στα μονοπάτια του χωριού και αυτά θα σου δείξουν το δρόμο για δύο υπέροχες παραλίες την βοτσαλωτή Αχάτα και την αμμουδερή κυρά Παναγιά.

Διαβάστε πρισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις