Ελλάδα

“Η κυβέρνηση κάνει κουρέλι το Σύνταγμα”! Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Από την πρώτη στιγμή ο δήμος Αθηναίων μπήκε στην «πρώτη γραμμή» της μάχης αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη , απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε τα εύσημα που έχει λάβει ο δήμος και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ενώ υπογράμμισε και το πρόγραμμα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που έχει καταρτίσει για την στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και δεν απειλείται» τόνισε για την απαγόρευση πορείας στην αυριανή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι επικεφαλής των παρατάξεων μίλησαν σαν να ήταν στη Βουλή και οι αντιπολιτευτικές κορώνες μονοπώλησαν» τις ομιλίες. Απαιτείται υπογράμμισε «νηφαλιότητα και μετριοπάθεια. Σε αυτήν τη μάχη είμαστε όλοι μαζί» και «υπερβαίνει κόμματα, παράταξη, ιδεολογίες» .

«Η κυβέρνηση κάνει κουρέλι το Σύνταγμα» κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος. Επίσης την κατηγόρησε ότι «έχοντας χάσει απόλυτα τον έλεγχο στα θέματα του κορονοιού και της οικονομίας, επιχειρεί να προκαλέσει ένταση και προβοκάτσια στον εορτασμό του « Πολυτεχνείου». Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η επέτειος μπορεί να τιμηθεί «με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών συνθηκών. Δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις αλλά είναι δικαίωμα των φορέων να επιλέξουν το συμβολικό τρόπο για να τιμήσουν την επέτειο».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι η απόφαση απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου «πιστοποιεί την αποτυχία της απόφασης της κυβέρνησης» για τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης κατήγγειλε ότι «η χώρα μπήκε στο γύψο», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις της για την πανδημία και υπογράμμισε ότι «ο γιορτασμός θα γίνει. Με τα μέτρα όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει το λαϊκό κίνημα».

«Ανεύθυνη» και « Μαυργιαλούρικη» χαρακτήρισε την αντιπολίτευση στο θέμα του κορονοιού, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα» έκανε λόγο για «κακό πολιτικό τζόγο» και «κοκορομαχία περί όνου σκιάς» γιατί οι πολίτες και η κοινωνία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την πανδημία. «Υπάρχουν επέτειοι δυο ταχυτήτων;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα,το σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος και διερωτήθηκε γιατί η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων δεν αποφάνθηκε για «αντισυνταγματικότητα» και στη μη τέλεση των παρελάσεων στις Εθνικές Εορτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», αναφερόμενος στην απαγόρευση και τα μέτρα, τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει «το βάρβαρο πρόσωπο της κυβέρνησης».

Από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα», η Ντίνα Ρέππα τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας «αποδεικνύεται λίγο και αναντίστοιχο» και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «να εγκαθιδρύσει σιδερένια πτέρνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ζέττα Μακρή για τον εκβιασμό από δημοσιογράφο: Αν χρειαζόμουν κάποιον να με υποστηρίξει δεν θα επέλεγα μέλος πάνελ πρωινάδικου
«Δεν είχαμε οικονομική συναλλαγή όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος γιατί δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ
Η Ζέττα Μακρή
1
Πανελλήνιες 2025: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το μηχανογραφικό – 6 βήματα για τη σωστή συμπλήρωσή του
«Επιτυχία είναι να αξιοποιήσει κανείς τα όποια μόρια συγκεντρώνει με έναν έξυπνο τρόπο, κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές με βάση τα στοιχεία της προσωπικότητάς του και τις ανάγκες τις αγοράς εργασίας»
Μαθητής κατά τη διάρκεια πανελληνίων εξετάσεων
Στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στα Χανιά - Είχε πιει ο οδηγός
Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μετά από αλκοτέστ, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου
Τροχαίο στα Χανιά
1