Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Η παραλία Κακιά Θάλασσα θα σας στείλει για μονοήμερη εκδρομή στην Κερατέα

Η παραλία Κακιά Θάλασσα θα σας στείλει για μονοήμερη εκδρομή στην Κερατέα

Πριν βουτήξουμε στην παραλία Κακιά Θάλασσα, ας βουτήξουμε λίγο στην μυθολογία. Όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, βοηθώντας τους Έλληνες.

Έτσι, οι δύο θεοί έσυραν τις ακτές στη σημερινή Κερατέα, ώστε να μπορούν να μιλάνε και άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Κι επειδή οι Έλληνες ήταν λιγότεροι αριθμητικά έναντι των βαρβάρων, Δίας και Άδης ζήτησαν από τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα να στείλει εκεί τεράστια κύματα που «κατάπιαν» τα πλοία των βαρβάρων.

Το σημείο αυτό στην Κερατέα ονομάστηκε Κακή θάλασσα (ή Κακιά) και πιθανόν ο λόγος που πήρε το όνομα αυτό, έχει να κάνει με την αγριότητα του συμβάντος, αλλά και με το γεγονός ότι τους Έλληνες βοήθησε και ο Άδης, ο θεός του Κάτω Κόσμου.

Γιατί, στην πραγματικότητα, όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις μισό λόγο που να δικαιολογεί το «Κακή», αφού πρόκειται για μία από τις 10 πιο ωραίες και καθαρές παραλίες της Αττικής.

Η Κακή θάλασσα μαζεύει όλες τις… φυλές των λουόμενων: από οικογένειες, μέχρι νεαρές παρέες και ζευγάρια που την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους βουτιές.

Η παραλία απέχει μόλις 50 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και ειδικά τα Σαββατοκύριακα, αποτελεί ιδανική επιλογή για βόλτα, αφού μπορείτε να συνδυάσετε την εξόρμηση αυτή με μπάνιο και φαγητό στα κοντινά ταβερνάκια της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις