Τρίτη, 28 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μια χούφτα μπαχαλάκηδες αμαύρωσαν την πορεία χιλιάδων μαθητών! Πετροπόλεμος, μολότοφ, κρότου λάμψης και… νεράτζια!

Μια χούφτα μπαχαλάκηδες αμαύρωσαν την πορεία χιλιάδων μαθητών! Πετροπόλεμος, μολότοφ, κρότου λάμψης και… νεράτζια!
,

– Πετροπόλεμος και επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ από ομάδα νεαρών
– Έσπασαν υποκατάστημα τράπεζας με καδρόνια
– Όταν ξέμειναν από πολεμοφόδια άρχισαν να πετούν… νεράτζια στα ΜΑΤ
– Περίπου 100 άτομα απομονώθηκαν από την πορεία και δημιούργησαν ένταση
– Εκκλήσεις των μαθητών από τα μεγάφωνα να σταματήσουν τα επεισόδια
– Όλα είχαν ξεκινήσει… ιδανικά, με ένα μεγάλο πάρτι στα Προπύλαια από γονείς και μαθητές δεκάδων σχολείων της Αττικής
– Διαμαρτύρονταν για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα θέματα της Παιδείας

Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με… πετροπόλεμο! Ξαφνικά, στην πορεία των μαθητών από τα Προπύλαια στη Βουλή κάποιοι φαίνεται πως αποφάσισαν να τα κάνουν όλα μπάχαλο. Και η ένταση δεν άργησε να έρθει. Πρώτα, νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται ως πολεμοφόδια…Μετά, άρχισαν τον πετροπόλεμο, αφού επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόμια κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ προξένησαν ζημιές και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Σταδίου.

Αστυνομία στο κέντρο για το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο δεν υπήρχε. Μόνο μια διμοιρία των ΜΑΤ στη Βουλή, στην οποία οι νεαροί που άρχισαν να επεισόδια πέταξαν μια βόμβα μολότοφ και πέτρες, με τους άνδρες των ΜΑΤ (που έχουν εντολή να μην επέμβουν) “απάντησαν” με μια κρότου λάμψης.

Οι νεαροί που ξεκίνησαν και κάνουν τα επεισόδια δεν έχουν καμία σχέση με τη μαθητική πορεία, είναι απομονωμένοι και φορούν κουκούλες. Μάλιστα, τα παιδιά που συμμετείχαν στην πορεία, αφού έκαναν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα να σταματήσουν τα επεισόδια και δεν εισακούστηκαν, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα και να κατευθυνθούν στα Προπύλαια για να διαλυθούν. Κάποιοι τους χάλασαν την ευκαιρία να διαμαρτηρηθούν και να κάνουν γνωστά τα όσα τους ααπασχολούν!

Νωρίτερα, τίποτα δεν έδειχνε πως θα καταλήγαμε εκεί… Γονείς και μαθητές έστησαν μια μεγάλη σκηνή στα Προπύλαια και με την συνδρομή των μουσικών σχολείων της Αττικής χόρευαν και τραγουδούσαν σε μια διαφορετική διαδήλωση από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι η άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, η εξασφάλιση ποιοτικής σίτισης, η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, η απαλλαγή απο το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και η διαγραφή όλων των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ.

Ζητούν επίσης να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ απο την τσέπη των γονιών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων εκπαιδευτικών εκδρομών κι ούτω καθεξής, ενω απαιτούν άμεση δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των μαθητών ανεξαρτήτως φορέα ασφάλισης.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουσικών στα μουσικά σχολεία, Αντώνης Σαλιάγκας μίλησε στο Newsit για την τραγική κατασταση που επικρατεί στα ελληνικά σχολεία.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε