Ελλάδα

Η Ryanair καταγγέλλει το «Ελ. Βενιζέλος» για καθυστερήσεις – Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες

Η ανακοίνωση της εταιρείας και η αναφορά στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σε καταγγελία για καθυστερήσεις πτήσεων προχώρησε η αεροπορική εταιρεία Ryanair, δείχνοντας ως υπεύθυνο τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, χιλιάδες ταξιδιώτες της Ryanair, έχουν ταλαιπωρηθεί από καθυστερήσεις σε ελληνικά αεροδρόμια, με μία ακόμη να προστίθεται το βράδυ της Τετάρτης 20.08.2025, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στον εξοπλισμό του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις σε 12 πτήσεις της Ryanair, επηρεάζοντας πάνω από 2.000 επιβάτες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 20 Αυγούστου, πάνω από 5.000 πτήσεις και 900.000 επιβάτες της Ryanair υπέστησαν καθυστερήσεις λόγω κακής διαχείρισης και ελλείψεων προσωπικού στο ελληνικό ATC, καθιστώντας την 5η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τις καθυστερήσεις πτήσεων.

ανάρτηση ryanair

Η εταιρεία τονίζει ότι αυτές οι επαναλαμβανόμενες διακοπές θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των πτήσεων στην περιοχή.

Η Ryanair επέκρινε δριμύτατα την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποκαλώντας την «Ursula von Derlayed-Again», και κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν προστατεύει τους επιβάτες από τις συνεχείς δυσλειτουργίες.

 

Η εταιρεία καλεί τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «Air Traffic Control Ruined Your Flight» και να στείλουν μέσω έτοιμου υποδείγματος email διαμαρτυρίας στους υπουργούς Μεταφορών, απαιτώντας ριζικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ATC.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
27
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση