Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ υποκλίθηκε στην Ελλάδα για τη βοήθεια στους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ υποκλίθηκε στην Ελλάδα για τη βοήθεια στους πρόσφυγες (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Μεγάλη ηθοποιός, μεγάλος άνθρωπος. Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της παγκόσμιας θεατρικής σκηνής, βρίσκεται στην Ελλάδα και επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Το “βαρύ” της όνομα προσέλκυσε εκατοντάδες δημοσιογράφους και συνεργεία από διεθνή ΜΜΕ. Κι εκείνη, με ταπεινώτητα το μόνο που είχε να πει είναι πως υποκλίνεται στην Ελλάδα γιατί “δίνει το πιο σημαντικό μάθημα, το μάθημα της ανθρωπιάς” σε όλο τον κόσμο.

Συνοδευόμενη από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα, τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τη Μιμή Ντενίση, η πασίγνωστη Βρετανίδα ηθοποιός, ακτιβίστρια και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (05.01.2016) στον Ελαιώνα και συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν εκεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα μικρά προσφυγόπουλα και μίλησε με πρόσφυγες, ζητώντας να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ιδιαίτερα τρυφερές ήταν οι στιγμές όταν η πολυβραβευμένη ηθοποιός συναντούσε παιδάκια, αθώα πρόσωπα που ζουν στην προσφυγιά.

Οι Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πως να είναι ανθρώπινος, είπε η Βανέσα Ρεντγκρέιβ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αφού επισκέφτηκε τα κοντέινερ όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες και μίλησε μαζί τους, ζητώντας να μάθει από που ήρθαν, γιατί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

“Η Ελλάδα, παρά τα προβλήματά της, δίνει το πιο σημαντικό μάθημα, το μάθημα της ανθρωπιάς” είπε και ζήτησε κι από άλλα κράτη, όπως η χώρα της η Βρετανία, να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. “Ήμουν κι εγώ πρόσφυγας” είπε και αναφέρθηκε στη βοήθεια που δεν έδωσε ποτέ η Βρετανία στους Εβραίους. Και στη συνέχεια, συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Γιάννη Μουζάλα για όσα κάνει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες. “Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ”, του είπε, πιάνοντας το χέρι του Έλληνα υπουργού. Ευχαρίστηκε και όσους εθελοντές και εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων βοηθούν τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα και το Ελληνικό. Και μόλις τελείωσε, απόλαυσε, ακόμη ένα, θερμότατο χειροκρότημα.

Αποστομωτική ήταν η απάντηση που έδωσε η Βανέσα Ρεντγκρέιβ σε δημοσιογράφο που της υπέδειξε πως οι περισσότεροι απ’ όσους φιλοξενούνται στον Ελαιώνα είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. “Δεν ξέρω ποιος σας έδωσε αυτές τις πληροφορίες αλλά είναι πολύ λάθος! Είναι άνθρωποι που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους! Σας λέω, οι Έλληνες έδωσαν στον κόσμο κάτι ανεκτίμητο. Και ελπίζω όλοι οι Έλληνες να καταλαβαίνουν πόσο τους θαυμάζουμε. Πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να γίνει. Και η Ελλάδα μας δείχνει τι πρέπει να γίνει”.

Ήταν τόσοι πολλοί οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν στον Ελαιώνα για να καλύψουν την επίσκεψη της Βανέσας Ρεντγκρέιβ, που σημειώσει μικροεπεισόδιο με τον Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος τους ζήτησε να βγουν από το χώρο.

Νωρίτερα επισκέφτηκε και το χώρο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου επίσης φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε