Ελλάδα

Ιδρύεται Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τους μετανάστες

Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο με κύρια αποστολή τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, ιδρύεται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.

Το Κέντρο θα συντονίζει τη δράση των αρμοδίων ελληνικών αρχών στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή των κοινών κανόνων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης των Συνόρων.

Για τη δημιουργία του Κέντρου υπήρξε δέσμευση μέσα στο σχέδιο δράσης «Ελλάδα-Σέγκεν», το οποίο υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επικεφαλής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου ορίζεται ο υποναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, γενικός επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή και θα στελεχώνεται από ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο θα εποπτεύει την εφαρμογή των κοινοτικών και εθνικών μέτρων σχετικά με τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και του συντονισμού της συνεργασίας με τις συναρμόδιες εθνικές αρχές, με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις αρμόδιες αρχές τρίτων χωρών και τους διεθνείς οργανισμούς, που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των συνόρων.

Έχει, ήδη, ανατεθεί στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μελέτη για τον ακριβή προσδιορισμό των επιχειρησιακών και διοικητικών απαιτήσεων για την πλήρη λειτουργία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε όλη την Ελλάδα - Ανοιχτά τα διόδια, κλείνουν τη Δευτέρα τα Τέμπη για τα φορτηγά
Νέα μπλόκα σε κεντρική και δυτική Ελλάδα αλλά και Πελοπόννησο - Μπλόκαραν την είσοδο των Καλαβρύτων οι αγρότες - Ενισχύονται οι κινητοποιήσεις σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
10
Rave πάρτι του δήμου Αθηναίων στα σκαλιά εκκλησίας στο Γαλάτσι με DJ και φωτορυθμικά - Δείτε βίντεο
Σφοδρές αντιδράσεις, καταγγέλλουν πως βεβήλωσαν τον ιερό χώρο - Το street πάρτι διοργανώθηκε από το ΚΕΜ του δήμου Αθηναίων και χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ
Γαλάτσι: Rave πάρτι του δήμου Αθηναίων στα σκαλιά εκκλησίας με DJ και φωτορυθμικά – Δείτε βίντεο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
105