Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Παραδόθηκε στο Δημόσιο! [vid, pics]

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Παραδόθηκε στο Δημόσιο! [vid, pics]

Στην μεγαλοπρεπή και ολοκαίνουρια αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσία επιφανών μελών της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έγινε η τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο.

Το πρόγραμμα της ιστορικής εκδήλωσης ξεκίνησε με την προβολή βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων από προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του μοναδικού αυτού συγκροτήματος. Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα αυτά ήταν η υποδοχή της δωρεάς από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες στη συνέχεια του κειμένου

Ακολούθως, στην οθόνη της ΕΛΣ εμφανίστηκαν οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, για έναν παρόμοιο χαιρετισμό. Στο δικό του μήνυμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για εποχή ανάκαμψης και προσφορά στον πολιτισμό, μια επένδυση σε ό,τι πιο πολύτιμο έχει η Ελλάδα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και αρκετοί υπουργοί της Κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της ΝΔ, μάλιστα, συνοδεύονταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκαμπρόβσκι.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Η ομιλία Τσίπρα

“Με την δωρεά του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό δημόσιο, ξεκινάει μια νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η πρωτεύουσα αποκτά ένα νέο σημαντικό πόλο πολιτισμού”, αναφέρει σε μήνυμά του στα social media, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ολοκληρώνεται ένας δεκαετής κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραδίδει στο υπουργείο Πολιτισμού ένα έργο που έχει τεράστια αξία για την πόλη μας“, ανέφερε στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος στο Δημόσιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Το Ίδρυμα Νιάρχος ήρθε να προσφέρει σε μια εποχή που άλλοι ήρθαν για να πάρουν όχι για να δώσουν. Και οι Έλληνες πολίτες εκτιμούν βαθύτατα αυτή την κίνηση”, τόνισε.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες από το σημείο

 

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε