Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Νέα προβλήματα! Μηχανήματα δίνουν επιπλέον ρέστα ενώ άλλα τα “τρώνε” – video

- Περίπου ένα χρόνο μετά και ακόμη η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως - Πολλά είναι τα μηχανήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και καθυστερεί η εφαρμογή σε όλα τα ΜΜΜ - Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες μιας και το επόμενο διάστημα οι ουρές στα εκδοτήρια αναμένονται τεράστιες

Την περασμένη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στον σταθμό του Μετρό στην Αγία Παρασκευή έγιναν δοκιμές σε παλαιά μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων τα οποία είχαν αναβαθμιστεί. Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αστοχίες.

Ενδεικτικά είναι δυο συγκεκριμένα παραδείγματα. Το ένα αφορά εισιτήριο για το αεροδρόμιο το οποίο στοιχίζει δέκα ευρώ. Όταν κάποιος βάλει στο μηχάνημα ένα χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ, το μηχάνημα του επιστρέφει το χαρτονόμισμα και πέντε κέρματα των 2 ευρώ χωρίς εισιτήριο. 

Σε μία άλλη συναλλαγή, πάλι με εισιτήριο αξίας δέκα ευρώ για αεροδρόμιο το μηχάνημα δεν εξέδωσε εισιτήριο, δεν επέστρεψε το χαρτονόμισμα και έδωσε μόνο μία απόδειξη.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία Αττικό Μετρό που προσπαθεί πάνω από ένα χρόνο να αναβαθμίσει τα μηχανήματα απαντάει ότι αφορά μόνο τα εισιτήρια για το αεροδρόμιο και πως αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει θέμα και πως η αναβάθμιση των 76 παλαιότερων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων καθυστέρησε και το κλείσιμο όλου του συστήματος στα Μέσα σταθερής τροχιάς. 

Δείτε το βίντεο

Τεράστιες ουρές στα εκδοτήρια

Στο μεταξύ μεγάλες είναι οι ουρές στα εκδοτήρια. Όχι μόνο λόγω των φοιτητών που θα πρέπει να σπεύσουν στο σύνολό τους για να επεκτείνουν την ισχύ των καρτών τους αλλά και λόγω της υποχρεωτικής έκδοσης προσωποποιημένων καρτών για όσους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου δεν έχουν, αφού από την 1η Οκτωβρίου δεν θα πωλούνται πολλαπλά εισιτήρια Ath.ena Ticket μειωμένης τιμής.

Με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει ήδη προειδοποιήσει για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τις επόμενες εβδομάδες εξαιτίας και του μειωμένου αριθμού των ανοικτών εκδοτηρίων. Αυτή τη στιγμή, ανοικτά για έκδοση προσωποποιημένων καρτών είναι μόνο 5 εκδοτήρια του ΗΣΑΠ, 11 εκδοτήρια του Μετρό, 2 εκδοτήρια Τραμ και 2 εκδοτήρια λεωφορείων.

Το αλαλούμ αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο καθώς είναι ο μήνας που εγγράφονται στις σχολές τους οι πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι θα χρειαστούν να εκδώσουν και προσωποποιημένες κάρτες για να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν και η λογική λέει πως ο ΟΑΣΑ θα έπρεπε να συνεργαστεί με όλα τα Πανεπιστήμια της Αττικής ώστε η έκδοση των καρτών (για όσους δεν έχουν ήδη και επιθυμούν να εκδώσουν) να γίνεται μέσα στις σχολές παράλληλα με την εγγραφή (ή έστω να προωθηθεί μέσω ενημερωτικού υλικού η online έκδοσή τους), αυτό παραμένει μάλλον επιστημονική φαντασία για τους υπεύθυνους.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ και athenstransport

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
19χρονος και 17χρονη τα θύματα του σοκαριστικού τροχαίου δυστυχήματος στην Πάτρα - Άμορφη μάζα το αυτοκίνητό τους
Ο 19χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η 17χρονη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα
23
Γιος δολοφόνησε τον πατέρα του στη Γλυφάδα και τον έβαλε σε πορτμπαγκάζ - Είχε σκοτώσει τη μητέρα του το 2014
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας άνδρας δολοφόνησε με μαχαίρι τον πατέρα του και τον μετέφερε στο αυτοκίνητο - Ο 46χρονος πριν 12 χρόνια είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του στο μπάνιο του σπιτιού τους
Μέσα στο πορτμπαγκάζ αυτού του αυτοκινήτου βρέθηκε το πτώμα του πατέρα στη Γλυφάδα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
95
Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα χτυπήσουν τη χώρα – Έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι
Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς τη Δευτέρα τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, με αυξημένο κίνδυνο τοπικά έντονων βροχοπτώσεων
άνθρωπος με ομπρέλα