Ελλάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: 28 νεκροί και 213 τα κρούσματα της λοίμωξης στην Ελλάδα

Συνεχίζει να θερίζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Οι νεκροί από το ιό έφτασαν τους 28, ενώ τα κρούσματα της λοίμωξης στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 213.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εξκακολουθεί να σαρώνει.  Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 213 τα κρούσματα λοίμωξης από την αρχή της περιόδου 2019 και μέχρι σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου ακόμα τρία άτομα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα 213 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί, τα 131 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 82 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Ο Οργανισμός συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την Επικράτεια, καθ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χανιά: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες για τον θάνατο της 11χρονης σε πισίνα ξενοδοχείου
«Η πελάτισσά του έτρεξε στην παιδική πισίνα από όπου ακούστηκαν φωνές και είδε το κοριτσάκι να βρίσκεται ήδη εκτός πισίνας ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν» είπε ο δικηγόρος της ναυαγοσώστριας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Θερμικός στρόβιλος στο ΟΑΚΑ – Το σπάνιο φυσικό φαινόμενο που δημιουργείται από τη ζέστη
Ο θερμικός στρόβιλος σχηματίζεται όταν το έντονα ζεστό έδαφος προκαλεί την ταχεία άνοδο θερμού αέρα, ο οποίος, υπό συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, αποκτά περιστροφική κίνηση
Θερμικός στρόβιλός στο ΟΑΚΑ
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην Κυψέλη μιλά για τη φρίκη με το βρέφος στο βάζο - «Δεν άνοιγαν και ειδοποιήσαμε την αστυνομία»
Η πρώτη εικόνα με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι αστυνομικοί ήταν 43χρονου μαζί με τον 26χρονο να κάνουν χρήση ναρκωτικών, είπε μεταξύ των άλλων
Η είσοδος της πολυκατοικίας που βρέθηκε το νεκρό βρέφος