Ελλάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 160 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Τα 160 έφτασαν τα εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 37 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Έχουν καταγραφεί 14 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών. Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας

Από τα 160 συνολικά κρούσματα, τα 98 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 62 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (πχ εμπύρετο νόσημα) ή/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 

Την περίοδο 2022, μέχρι τις 06/09/2022, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων και Λάρισας. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο «παλιατζής» μπήκε στην ψηφιακή εποχή: Τα διαδικτυακά ραντεβού που αδειάζουν τα σπίτια από τα άχρηστα πράγματα
Χωρίς μεγάφωνα αλλά με τη βοήθεια του διαδικτύου, οργανώνουν απομακρύνσεις αντικειμένων από σπίτια, αποθήκες και επαγγελματικούς χώρους, δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση
Παλιατζήδες στη Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα σήμερα του σχεδίου αστυνόμευσης των καταυλισμών Ρομά στην Αττική – Τι περιλαμβάνει
Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στους 50 νέους διαμεσολαβητές που προσλαμβάνονται για να λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους αστυνομικούς και τις τοπικές κοινωνίες
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ
Συνελήφθη 29χρονος Γεωργιανός μέλος διεθνούς συμμορίας: Είχε διαρρήξει το σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη το 2020
Χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας ήταν η αποφασιστικότητα και ο επαγγελματισμός τους, αφού δεν δίσταζαν να διαπράττουν δύο διαρρήξεις στην ίδια πολυκατοικία
H τέως εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη