Ελλάδα

Ηράκλειο: Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 3χρονου που βασανίστηκε από τη μητέρα και τον σύντροφό της

Οι γιατροί της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή

Μάχη με το χρόνο δίνει ο 3χρονος που κακοποιήθηκε άσχημα από την 26χρονη μητέρα και τον σύντροφό της στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να πέσει σε κώμα.

Η κατάσταση της υγείας του 3χρονου παιδιού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ οι γιατροί της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε κώμα στην κλινική Παίδων του νοσοκομείου.

Η ζωή του 3χρονου παιδιού κρέμεται από μια κλωστή και οι γιατροί προσπαθούν, σύμφωνα με το newsit.gr, να υποβάλουν το παιδί σε μια σειρά από εγκεφαλικά τεστ ώστε να καταφέρουν να διαπιστώσουν με ακρίβεια ποια ακριβώς είναι η κατάστασή του.

Το παιδί μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκχυμώσεις και γρατζουνιές.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικος της περιοχής άκουσε τις σπαρακτικές φωνές του παιδιού και ειδοποίησε την αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μετά τα κλάματα και τις φωνές ακολούθησε σιωπή και τότε ακούστηκε η μητέρα και ο σύντροφός της να του φωνάζουν: «Ξύπνα». Το παιδί είχε χάσει ήδη τις αισθήσεις του από το ξύλο.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και έσπευσε στο σημείο, όπου μετέφερε το παιδί το ΠΑΓΝΗ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου σημείωσε, Γ. Χαλκιαδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 λέγοντας πως: «Όσο ζω ελπίζω. Το παιδί είναι διασωληνωμένο. Μετά τις εξετάσεις πού έγιναν βρέθηκε ένα μεγάλο υποσκληρίδιο αιμάτωμα αριστερά, οδηγήθηκε επειγόντως το χειρουργείο, έγινε παροχέτευση του αιματώματος και το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, με την κατάσταση του σήμερα να είναι εξαιρετικά βαριά. Είχε εκχυμώσεις σε σημεία του σώματός του, παρουσίασε όμως και διάχυτη ενδαγγειακή πήξη, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τόσο μικρό παιδί» είπε ο ίδιος.

«Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο», προσέθεσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ. Σημειώνεται πως το παιδί έχει ήδη υποβληθεί σε κρανιοτομή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου δύο αδερφών από φωτιά στη Ναύπακτο το 2024 - Οι ομοιότητες με την υπόθεση του Κολωνακίου
Είχε θεωρηθεί ότι ο 84χρονος είχε βάλει φωτιά, απελπισμένος με την κατάσταση υγείας της αδερφής του - Οι τοξικολογικές έδειξαν ότι είχε πάρει ηρεμιστικά χωρίς συνταγογράφηση - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Περιπολικό
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 60χρονο φερόμενο μητροκτόνο της Ελένης Παπαδοπούλου στο Κολωνάκι - «Μου είπε πως κάηκε νεκρή»
Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι του 60χρονου έκαναν νέες αποκαλύψεις σχετικά με τον φερόμενο μητροκτόνο και τη συμπεριφορά του μετά τη μοιραία μέρα της 29ης Ιανουαρίου 2022
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου
Αγρότες σε ρήξη «έσπασαν» το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια – Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ στην Τρίγλια Χαλκιδικής
Αγρότες που διαφώνησαν, πήραν τα τρακτέρ τους και μεταφέρθηκαν στο μπλόκο της Τρίγλιας, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών
Αποχώρηση τρακτέρ από αγρότες της Χαλκιδικής, που συμμετέχουν στο μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια", κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης 30