Ελλάδα

Ηράκλειο: «Το σπίτι μου έπαθε ζημιά, κάποιοι πρέπει να φύγουν» λέει κάτοικος στις Βούτες για τα δύο ρήγματα

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι καθώς τα τέσσερα από τα σπίτια που εμφάνισαν ρωγμές και ελέγχθηκαν κρίθηκαν μη κατοικήσιμα

«Στεναχωριόμαστε και φοβόμαστε μη γίνουν τα ρήγματα μεγαλύτερα» λέει στο newsit.gr κάτοικος που διαμένει στις Βούτες του Ηρακλείου.

Τα 2 μεγάλα ρήγματα που δημιουργήθηκαν στο χωριό του Ηρακλείου στην Κρήτη, προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στις αρμόδιες αρχές ενώ όλοι βρίσκονται σε αναμονή εξελίξεων.

«Αυτό ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και μέσα σε δύο τρεις μέρες μετά το Πάσχα έγινε όλη αυτή η ζημιά χωρίς όμως να προηγηθεί κάποια σεισμική δόνηση» αναφέρει κάτοικος του χωριού που όπως ισχυρίζεται και το δικό του σπίτι έπαθε ζημιά αλλά ευτυχώς μόνο στην αυλή μέχρι στιγμής.

«Το δικό μου σπίτι έπαθε ζημιά στην αυλή έπαθε καθίζηση και ευτυχώς το σπίτι μου είναι καινούριο και δεν επηρεάστηκε ακόμη ώστε να έχω πρόβλημα. Δίπλα από μένα όμως υπάρχουν σπίτια που έπαθαν ζημιά. Αυτοί που πρέπει να φύγουν από τα σπίτια δεν ξέρω που θα πάνε πάντως φαντάζομαι πως πρέπει να τα αδειάσουν», λέει ο κάτοικος.

Από νωρίς το πρωί (28.04.2025) τα κλιμάκια με ειδικά μηχανήματα και drones χτενίζουν τα 2 ρήγματα μεγέθους 150 μέτρων στις Βούτες Ηρακλείου με σκοπό να διαπιστωθεί η φύση του φαινομένου αλλά και τα αίτια που το προκάλεσαν.

Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου

Σκοπός τους άλλωστε είναι να αποτυπωθεί η εικόνα του χώρου και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι καθώς τα τέσσερα από τα σπίτια που εμφάνισαν ρωγμές και ελέγχθηκαν κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου
Ρήγματα στις Βούτες Ηρακλείου

«Επίσημα δεν μας είπαν κάτι περισσότερο. Σήμερα περιμένουμε να φέρουν drones για να κάνουν αυτοψία και να δουν τι συμβαίνει. Στεναχωριόμαστε πολύ με όλο αυτό και φοβόμαστε μη γίνει το ρήγμα πιο μεγάλο. Θέλουμε να τελειώσει αυτή η κατάσταση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος για όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο χωριό τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 6
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
38