Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ήθελα να πέσω στη Θάλασσα – Ο τρόμος πάνω στο Norman Atlantic

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ PATRASTIMES
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ PATRASTIMES

Με τη φράση “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση που επικράτησε πάνω στο Noarman Atlantic ο γιατρός Δημοσθένης Μανδήλας, ένας από τους διασωθέντες του πλοίου

Κανένας συντονισμός, καμία βοήθεια από πουθενά και πολύ άσχημες συνθήκες περιγράφει ο γιατρός που πάτησε ελληνικό έδαφος στις τρεις τα ξημερώματα στο λιμάνι της Πάτρας.

Με τη φωτιά να μη σβήνει και να έχει πυρώσει τη λαμαρίνα σε όλο το πλοίο, δεν ήταν λίγες οι στιγμές που σκέφτηκε όπως λέει στο PatrasTimes να πέσει στη θάλασσα για να σωθεί.

“Με ξύπνησε η μυρωδιά, είχε καπνό στο διάδρομο άρχισαν να φωνάζει ο κόσμος φωτιά. Ανεβήκαμε πάνω πολύ γρήγορα στο κατάστρωμα, ενώ είχε και πολύ άσχημο καιρό. Καταλαβαίνετε πως προσπαθούσαμε να βρούμε καταφύγιο από καπνό, μυρωδιές, θερμότητα, καιρό. Βρήκαμε καταφύγιο αρχικά κοντά στη γέφυρα, όμως πήρε και αυτή φωτιά. Καθίσαμε αρκετές ώρες μέχρι να δούμε να πλησιάζουν τα πρώτα καράβια, σχεδόν τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο κατάστρωμα το ανοικτό. Το ιταλικό πλήρωμα μιλούσε μεταξύ του προσπαθώντας να οργανωθούν, όμως το κακό είναι πως δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κοντά τα άλλα καράβια” τόνισε ο κ. Μάνδηλας.

Ευτυχώς ο άνδρας κράτησε την ψυχραιμία του και τελικά κατάφερε να σωθεί καθώς μια βουτιά στα παγωμένα νερά της Αδριατικής πιθανότατα θα ήταν μοιραία για τη ζωή του καθώς μέσα σε μερικά λεπτά θα πέθαινε από υποθερμία.

Πηγή PatrasTimes

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε