Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Καφέ μουσείων: Πέντε προτάσεις για συναντήσεις σε υπέροχο περιβάλλον

Καφέ μουσείων: Πέντε προτάσεις για συναντήσεις σε υπέροχο περιβάλλον

Πάμε μια βόλτα σε Καφέ μουσείων γιατί τα μουσεία της πόλης δεν είναι μόνο πολιτιστικοί θησαυροί που αξίζει να τους επισκέπτεσαι για να μαθαίνεις την ιστορία τους, αλλά και τα πλέον ιδανικά μέρη για να απολαύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα, να γευματίσεις ή να πιεις το ποτό σου, στο καθόλα μοναδικό περιβάλλον τους. 

Πάμε λοιπόν να δούμε πέντε προτάσεις από τα καλύτερα καφέ των μουσείων της Αθήνας, που μπορείς να περάσεις μια υπέροχη έξοδο.

Μουσείο Ακρόπολης: Ανεβαίνοντας στο δεύτερο όροφο του μουσείου της Ακρόπολης, θα έχεις την ευκαιρία να βρεθείς στο πανέμορφο χώρο του καφέ του. 

Σε χώρο 700 τμ, μπορείς να δοκιμάσεις τα γεμάτα νότες παράδοσης πιάτα του εστιατορίου έχοντας την θέα του μνημείου του Παρθενώνα και των κοντινών λόφων στο πιάτο. 

Αν πάλι θελήσεις να επισκεφτείς το καφέ στο ισόγειο δίπλα από το πωλητήριο, με μια μάτια κάτω από τα πόδια σου θα δεις να εκτείνεται ο χώρος της αρχαιολογικής ανασκαφής που θα σου κόψει σίγουρα την ανάσα.

Έχε στο νου σου πως μπορείς να δοκιμάσεις το πεντανόστιμο πρωινό που σερβίρεται μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι, ενώ κατά την διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου θα το βρεις σε λειτουργεία μέχρι τα μεσάνυχτα. Για την είσοδο σου στον δεύτερο όροφο θα χρειαστεί να εκδόσεις ένα εισιτήριο μηδενικής αξίας.

Νομισματικό Μουσείο: Το νομισματικό μουσείο εκτός από μια πληθώρα μοναδικών εκθεμάτων διαθέτει ένα αναψυκτήριο που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς για να πιεις το καφέ ή το ποτό σου σε ένα καθόλα υπέροχο σκηνικό. 

Μέσα στον 800 τετραγωνικά μέτρα κατάφυτο κήπο του, έχοντας φόντο το κτίριο Τσιλέρ, την πάλαι ποτέ οικία του Ερρίκου Σλήμαν θα δεις να απλώνεται μια ποικιλία χλωρίδας που τον  μετατρέπει σε μια μικρή όαση πρασίνου, ενώ φιλοξενεί και ρέπλικες αγαλμάτων της αρχαίας ελληνικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις