Ελλάδα

Και δεύτερο κρούσμα στον βρεφονηπιακό σταθμό στο Ελληνικό – Δεν έχει ενημερωθεί καμία επίσημη αρχή

Όχι μόνο δεν έχουν ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού – νηπιαγωγείου στο Ελληνικό, για την αναστολή της λειτουργίας του λόγω θετικού κρούσματος κορονοϊού σε δασκάλα, αλλά όπως καταγγέλει γονέας στο newsit.gr οι ιδιοκτήτες έχουν επιδοθεί σε αγώνα προκειμένου να βρουν ποιος διέρρευσε το θέμα.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο γονέα δυο από τα έξι παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα υποβλήθηκαν χθες σε τεστ κορονοϊού και το ένα από αυτά 3,5 ετών βρέθηκε θετικό στον ιό.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του newsit.gr στον σταθμό βρέθηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε δασκάλα, ένα ακόμη το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ 6 παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες έχουν αναστείλει την λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα το όνομα του βρεφονηπιακού σταθμού – νηπιαγωγείου δεν έχει συμπεριληφθεί στις λίστες με τα σχολεία, τα οποία είναι κλειστά εξαιτίας του κορονοϊού.

Σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας μας ανέφεραν πως αυτό είναι καθαρά μια ευθύνη που βαρύνει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση και για δικούς του προφανώς λόγους δεν έχει ενημερώσει ακόμα την μαθησιακή αρχή αλλά ούτε και την Δ’ περιφερειακή αρχή εκπαίδευσης στην οποία ανήκει.

Το μόνο φαίνεται που τους ενδιαφέρει το τελευταίο 24ωρο είναι να μάθουν το πως διέρρευσε χθες στο newsit.gr το θέμα αναφορικά με το θετικό κρούσμα και την αναστολή της λειτουργίας του σταθμού. Μάλιστα τηλεφωνούν στους γονείς και τους ρωτούν ευθέως αν ευθύνονται εκείνοι για την διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση.

Πάντως χθες σε ερώτηση του newsit.gr προς τον βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο αν ισχύει η καταγγελία που θέλει μια δασκάλα να είναι ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και άλλη μια να θεωρείται ύποπτη, η απάντηση ήταν η εξής «Και να ισχύει ότι υπάρχει κρούσμα κορονοϊού σε δασκάλα, αυτό τι είναι ρετσινιά;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αποτίμηση για το 2025: Ο πιο ζεστός χρόνος που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα – Λίγα χιόνια και ακραίες βροχές
Οι ελληνικές περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από την κλιματική κρίση - Ξηρασία και αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Ξηρασία
Αναβλήθηκε η δίκη των βιαστών της 12χρονης από τον Κολωνό - Ο αδερφός της κλώτσησε και χαστούκισε κατηγορούμενο
Οι καταδικασμένος σε ισόβια για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης Η.Μ. δε μετήχθη από τις φυλακές Γρεβενών και εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του - Η δίκη πήρε αναβολή για τις 16 Νοεμβρίου 2026
Δίκη για τον βιασμό 12χρονης
Η Βουλή θα «υιοθετήσει» το παιδί του λιμενικού που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία στο Άστρος - Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του
Ο 53χρονος λιμενικός  ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στο Παράλιο Άστρος το απόγευμα της Τετάρτης (21.01.2026) όταν παρασύρθηκε από κύματα
Η σορός του λιμενικού μεταφέρεται στην εκκλησία 24