Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Καιρός: 70 χιλιοστά βροχής μέσα σε 2 ώρες στην Αττική – Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα σήμερα

Καιρός - Meteo: Βροχές και καταιγίδες αύριο (3/12) με άνοδο της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Εύβοια, Δωδεκάνησα, περιοχές Στερεάς Ελλάδας και ανατολική Πελοπόννησος θα είναι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχοπτώσεις, καθώς ο καιρός συνεχίζει να είναι «μανιασμένος».

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική θα περιοριστούν, ενώ χθες Τρίτη (23.11.2021) μέσα σε 2 ώρες οι μετεωρολογικοί σταθμοί στα νότια της πρωτεύουσας κατέγραψαν έως και 70 χιλιοστά βροχής.

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος, αναφέρει πως θα υπάρξει «μικρή πτώση της θερμοκρασίας και στροφή των ανέμων σε βοριάδες σε όλη τη χώρα».

«Θα πέσει λίγο η θερμοκρασία και θα έχουμε βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια Ελλάδα» αναφέρει.

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως «θα βρέξει αρκετά στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Αττική, την Εύβοια, και τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα».

Μάλιστα όπως επισημαίνει «στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται και τοπικές καταιγίδες».

«70 χιλιοστά βροχής μέσα σε δύο ώρες στην Αττική»

Ο κ. Λαγουβάρδος δηλώνει ότι «η δυτική Ελλάδα δεν θα έχει σήμερα τέτοια φαινόμενα. Αυτά τα φαινόμενα έρχονται,  μετά τις ισχυρές βροχές στις νότιες περιοχές της Αττικής ιδίως στο Φάληρο που έφτασαν τα 70 χιλιοστά μέσα σε 2 ώρες αλλά και στην κεντρική και νότια Εύβοια που μέσα σε λίγες ώρες μέσα στη νύχτα οι κάτοικοι της αντίκρισαν έως και 60 χιλιοστά βροχής».

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει πως «την Πέμπτη δεν θα έχουμε κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο» ενώ για την Παρασκευή μας εξηγεί ότι «θα παρουσιαστεί νέο χαμηλό βαρομετρικό με νοτιάδες και έντονες βροχές σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Όμως αυτές οι βροχές θα κινηθούν γρήγορα και αυτό σημαίνει ότι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα σε κάποια περιοχή».

Μάλιστα βασιζόμενος στο μετεωρολογικό μοντέλο ο κ. Λαγουβάρδος δηλώνει ότι «από το βράδυ του Σαββάτου και έως την Δεύτερα πιθανώς να υπάρξει ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων με νοτιάδες και ήπιες θερμοκρασίες».

ΑΝΝΑ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις