Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Έρχεται η κακοκαιρία «Διομήδης» – Οι περιοχές που θα χτυπήσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κακοκαιρία «Διομήδης» θα ταλαιπωρήσει από αύριο Τρίτη 11/01 ολόκληρη τη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με το Meteo ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων σε τμήματα του Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και προς το βράδυ της Βόρειας Πελοποννήσου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. Τη νύχτα προς Τετάρτη θα χιονίσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και ανατολικής χώρας και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες, ενώ τη νύχτα προς Τετάρτη θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 6-7 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 7-8 Μποφόρ. Άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο.

Click4more: Καιρός – Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν μετά το μεσημέρι στα ορεινά και τη νύχτα προς Τετάρτη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και προς το βράδυ σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 43χρονος Σκοπιανός ισχυρίζεται πως με την Σταυρούλα Λεβεντάκη είχαν ερωτική σχέση - Ο έντονος καυγάς και η μονωτική ταινία στο στόμα
Ο 43χρονος υποστηρίζει ότι η Σταυρούλα Λεβεντάκη τον απειλούσε, οι δύο τους τσακώθηκαν με αποτέλεσμα να την χτυπήσει στο κεφάλι με μπουκάλι μπύρας
Ο Σκοπιανός καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της Σταυρούλας Λεβεντάκη 5
Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: «Μπορούσε να έχει προκαλέσει σοβαρό δυστύχημα» λέει ο ιδιοκτήτης του βαν που έκλεψε η 32χρονη
«Μας άλλαξε τα φώτα, η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. η ασφαλιστική δεν μας καλύπτει, δηλαδή όλοι οι άλλοι αποζημιώνονται, αλλά εγώ όχι» λέει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του βαν
Τρακάρισμα στο Παλαιό Φάληρο
5
Δεμένη χειροπόδαρα με tie wrap και φιμωμένη εντοπίστηκε η σορός της Σταυρούλας Λεβεντάκη - Το διαγραμμένο βίντεο που «καίει» τον δράστη
Ο ενοικιαστής μετέφερε τη σορό με το αυτοκίνητό του μακριά από το σπίτι, θάβοντάς την σε ένα χωράφι - «Να πάθει ό,τι χειρότερο» λέει ο αδερφός της
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε
6