Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Συνεχίζεται η αστάθεια με βροχές και χαλάζι σε κάποιες περιοχές

Καιρός – Meteo: Συνεχίζεται η αστάθεια με βροχές και χαλάζι σε κάποιες περιοχές
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα (29.5.2023) με τοπικά έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, καθώς αναμένονται βροχές, οι οποίες μπορεί να συνοδευτούν από χαλάζι σε κάποιες περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά του καιρού από το meteo, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και σε τμήματα του Ιονίου, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο, όπου ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλάζι.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην κατηγορία 2 (Μέτρια).

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει και πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις