Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Τρίτης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο καιρός αλλάζει ξαφνικά και από… καλοκαίρι θα θυμίζει κάτι από Φθινόπωρο τις επόμενες ώρες καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, έρχονται βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo ο καιρός θα χαλάσει καθώς πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα επηρεάσει τη χώρα μας από το απόγευμα της Τρίτης 16/04.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 17/04 θα είναι οι βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

Πιο αναλυτικά, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης 16/04 στο βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/04 θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Κρήτη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων (κυρίως μικρού μεγέθους) υπάρχει κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Κατά της νύχτας προς Πέμπτη 18/04 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα σημαντική εξασθένηση. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 17/04 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον χάρτη παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 17/04.

meteo

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 18/04 θα στραφούν σε δυτικούς έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 4 μποφόρ έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/04 οπότε θα γίνουν δυτικοί έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στον Χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 17/04 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

meteo

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 2 έως 4 °C την Τρίτη 16/04 ενώ την Τετάρτη 17/04 η πτώση της στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 8 έως 10 °C και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 4 έως 8 °C υποχωρώντας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στον χάρτη παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Τετάρτη 17/04.

meteo

Τέλος οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βόλος: «Δεν πήρα ποτέ χρήματα από το παιδί», λέει ο 34χρονος – «Αν ήταν μαύρα, δεν θα το κατήγγειλα» λέει ο πατέρας του 13χρονου που έπεσε θύμα εκβιασμού
«Πήγαινε μόνο και καθόταν εκεί που πήγαινα εγώ με τα αδέλφια μου, ουδέποτε είχαμε σχέσεις», τόνισε ο 34χρονος κατηγορούμενος
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.