Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καιρός – Meteo: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Μεγάλη Παρασκευή – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Καιρός – Meteo: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Μεγάλη Παρασκευή – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Χαλάει ο καιρός αύριο Μεγάλη Παρασκευή, καθώς αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το πρωί στο Βόρειο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε τμήματα της Θράκης, ενώ έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Στον χάρτη παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 14/03.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και πιο συγκεκριμένα τους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία και Στερεά, τους 20-24 oC στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές και τους 25-27 oC στην Κρήτη.

Ιδιαίτερα στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 27-29 oC. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Τέλος, νότιοι άνεμοι 4-6 και τοπικά 5-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι αρχικά νότιοι άνεμοι 4-6 μποφόρ θα στραφούν από το μεσημέρι σε δυτικούς 3-5 μποφόρ.

Στον χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ (πορτοκαλί σκίαση) καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

 

 

Η πρόγνωση του meteo για όλη την Ελλάδα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023. Η θερμοκρασία να κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια και ανατολικά και οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo από το πρωί αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε τμήματα της Θράκης. Έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 9 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 20, στην Στερεά από 8 έως 25, στην Πελοπόννησο από 6 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες από 12 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 και στην Κρήτη από 10 έως 27 και τοπικά στα βόρεια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει για το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις