Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα λόγω κακοκαιρίας – Πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ

Καιρός: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα λόγω κακοκαιρίας – Πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Τα περισσότερα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν – σύμφωνα με την ΕΜΥ – κατά τόπους τα 9 μποφόρ δεν επιτρέπουν στα δρομολόγια να εκτελεστούν και έτσι υπάρχει απαγορευτικό απόπλου.

Την ίδια ώρα, ισχύει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

Σημειώνεται ότι και η Minoan Lines εξέδωσε ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα (28.11.2023) για να ενημερώσει τους επιβάτες της ότι τα δρομολόγια Πειραιάς – Ηράκλειο και Ηράκλειο – Πειραιάς θα πραγματοποιηθούν με την άρση του απαγορευτικού απόπλου.

Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Πειραιάς-Σαλαμίνα, Ελευσίνα-Φανερωμένη, Ραφήνα-Μαρμάρι, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις