Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Από τα 37άρια στις βροχές και στις καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα «καούν» από το κύμα ζέστης

Καιρός: Από τα 37άρια στις βροχές και στις καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα «καούν» από το κύμα ζέστης

«Φουντώνει» το κύμα ζέστης όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ από την προσεχή Κυριακή, ανήμερα των εκλογών, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει με ανάρτησή του τις έξι περιοχές που αναμένεται να βρεθούν στο «κόκκινο», με το θερμόμετρο να «γράφει» έως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του για το κύμα ζέστης που επηρεάζει τη χώρα, ο Γιώργος Τσαρταφύλλιας προβλέπει ότι ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στα ύψη μέχρι το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσατραφύλλια για τη θερμή εισβολή έχει ως εξής:
«ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα ζέστης στη χώρα μας το οποίο διά μέσου Ιταλίας, ξεκινώντας από την Αφρική, θα εκτοξεύσει μέχρι το Σάββατο τον υδράργυρο στα ύψη. Οι υποψήφιες περιοχές οι οποίες μπορεί να δουν τα θερμόμετρα το επόμενο τριήμερο ακόμα και στους 37 βαθμούς είναι…

• ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
• ΑΧΑΪΑ
• ΛΑΚΩΝΙΑ
• ΑΡΓΟΛΙΔΑ
• ΒΟΙΩΤΙΑ
• ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Αττική θα φλερτάρει με τους 35 βαθμούς, η Θεσσαλονίκη με τους 33 και τα νησιά μας με τους 34».

 

Εκλογές με βροχές και καταιγίδες

Στο μεταξύ, μετά τον μίνι καύσωνα, έρχεται ραγδαία επιδείνωση, καθώς από το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός θα αλλάξει εντελώς, εκδηλώνοντας βροχές και καταιγίδες. 

Όπως ενημερώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, μια ψυχρή αέρια μάζα θα κατέβει στη χώρα μας από τη βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καταιγίδες και βροχές, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο.

Ο ίδιος δε υπενθυμίζει τη φονική καταιγίδα του Ιουλίου του 2019: «Η βίαιη σύγκρουση θερμής και ψυχρής αέριας μάζας σε συνδυασμό και με την τοπογραφία μίας περιοχής, μπορεί να δημιουργήσει αυτόν τον φονικό καιρό, όπου μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να συμβούν σημαντικές καταστροφές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις