Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Αρναούτογλου: Ιστορικό κύμα ζέστης στα Βαλκάνια για τέλη Οκτωβρίου

Καιρός – Αρναούτογλου: Ιστορικό κύμα ζέστης στα Βαλκάνια για τέλη Οκτωβρίου
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Ιστορικό θα είναι το κύμα ζέστης που εμφανίζεται και επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων για τα τέλη Οκτωβρίου, αναφέρει στην πρόβλεψή του για τον καιρό ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Η θερμοκρασία κατά τόπους φτάνει και ξεπερνά τους 32 – 33 βαθμούς Κελσίου ενώ ο ζεστός καιρός είναι αισθητός και στην Ελλάδα. Η απόκλιση της θερμοκρασίας ξεπέρασε ακόμη και τους 13-15°C, πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί δεκάδες ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Οκτώβριο σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Μάλιστα, στη Μολδαβία η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε στους 34,3 βαθμούς Κελσίου, η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών για τον Οκτώβριο.

Υψηλές είναι οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η θερμοκρασία δεν έπεσε κάω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή (22.10.2023), ο Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στοιχεία και γραφήματα στο Facebook, σχετικά με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων 3 ημερών στην ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις