Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Αρναούτογλου: Νέα, σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες!

καιρός
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο καιρός… έδειξε τα δόντια του και την Παρασκευή, 04.10.2019, θα… κάνει το ίδιο!
Αναλυτικά όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στο newsit.gr.
Πού περιμένουμε καταιγίδες και χαλάζι και πότε.
Η πρόβλεψή του μέχρι και το Σαββατοκύριακο και το… παράξενο σύννεφο shelf cloud που “σκέπασε” την Αθήνα.

Και ξαφνικά… “βαρύ” φθινόπωρο, αφού ο καιρός “θυμήθηκε” πως έχουμε μπει στον Οκτώβρη! Μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, 03.10.2019, οι ουρανοί “άνοιξαν” σε πολλά σημεία της Αττικής, με τις καταιγίδες να κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους!

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, με την κακοκαιρία να δημιουργεί προβλήματα στην πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε και το απίστευτο θέαμα με το φαινόμενο του shelf cloud, οι εικόνες του οποίου ήταν πραγματικά συγκλονιστικές! Ένας ένας αναγνώστης του newsit.gr, με την φωτογραφία από τον Πύργο Απόλλων, στην Πανόρμου έκλεψε τις εντυπώσεις!

Αλλά και ο αναγνώστης κ. Ευάγγελος Γκόγκος από το Παλαιό Φάληρο, οι εικόνες του οποίου ήταν πραγματικά απίθανες!

shelf cloud

Και η αναγνώστρια του newsit.gr από τα Πετράλωνα, η οποία κατέγραψε αυτή τη συγκλονιστική εικόνα.

shelf cloud

Δεν… τελειώσαμε!

Το σκηνικό, πάντως, τις επόμενες ώρες δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα! Όπως λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου,υπάρχει ένας νέος γύρος επιδείνωσης του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες, πρώτα στην δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή εκεί γιατί το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από το πολύ νερό που έπεσε από τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη”.

Και συνεχίζει: “Μέσα στην νύχτα, προς το ξημέρωμα Παρασκευής στα δυτικά βορειοδυτικά θα βγάλει μπόρες και καταιγίδες οι οποίες θα έχουν κατά τόπους έντονο χαρακτήρα, ενώ θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους, κατά τόπος υπάρχει πιθανότητα χαλαζιού.

Οι μπόρες της δυτικής Ελλάδας θα περπατήσουν ανατολικότερα, θα περάσουν την Πίνδο, θα βρεθούν και στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως από ανατολική βορειοδυτική Στερεά Θεσσαλία, θα φτάσουν και στην Μακεδονία ρίχνοντας κατά τις μεσημβρινές ώρες ισχυρές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι θα φτάσουν προς στην Θράκη και στα νησιά ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου. Θέλει λοιπόν προσοχή στις ώρες που προανέφερα, ενώ για νοτιότερα όπως ανατολική Στερεά Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο υπάρχει εξίσου πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, αλλά πιο τοπικά δείχνουν να είναι τα φαινόμενα στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Καλύτερος ο καιρός μέχρι και αργά το βράδυ στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, αλλά και εκεί αργά την νύχτα όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, κεντρική, δυτική και νότια και τα υπόλοιπα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσουν μεμονωμένες τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Ο καιρός από το βράδυ αργά και κατά την διάρκεια της νύχτας θα αρχίσει παράλληλα να βελτιώνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου θα έχει επιδεινωθεί μέχρι και το μεσημέρι. Προσοχή στους ανέμους θα έχουμε νοτιάδες θυελλώδεις, αυτό ισχύει και για την Αττική, οι οποίοι νοτιάδες δεν αποκλείεται κατά τόπους να ξεπεράσουν και τα 7-8 μποφόρ, αντίθετα σε κεντρική και δυτική Μακεδονία θα φυσάει βοριάς γύρω στα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι πεσμένη, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα”.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στο newsit.gr, αναλύει τι περιμένουμε και το σαββατοκύριακο: “Ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται σε γενικές γραμμές, υπάρχει το ενδεχόμενο τις πρωινές ώρες της Κυριακής για κάποιες μπόρες κυρίως σε Θράκη και δυτική Ελλάδα, όπου θα σταματήσουν μέσα στην ημέρα. Το Σαββατοκύριακο θα είναι καλύτερος ο καιρός με πιο εξασθενισμένους ανέμους και δροσιά στα νότια και σχετική ψύχρα στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.

Click4more: Καλλιάνος: “Καμπανάκι” για ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή!

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι τη νέα επιδείνωση καιρού που δείχνουν τα προγνωστικά για Δευτέρα και Τρίτη με αρκετό νερό στις περισσότερε δυτικές κεντρικές και βόρειες περιοχές, θα υπάρχουν και ενισχυμένοι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στην βόρεια Ελλάδα την Δευτέρα και Τρίτη με την θερμοκρασία να φτάνει στους 17-18 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα 22-26. Από την Τετάρτη αναμένουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού”.

Δείτε και το δελτίο καιρού που ανήρτησε στο YouTube

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για την Παρασκευή, 04.10.2019

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

καιρός

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις