Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Αρναούτογλου: Νέες ψυχρές αέριες μάζες την επόμενη εβδομάδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Νέες ψυχρές αέριες μάζες την επόμενη εβδομάδα

Την προσοχή όλων για τον καιρό εφιστά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στα social media. Επισημαίνει ότι τις επόμενες ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το απότομο λιώσιμο χιονιού που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα», ειδικά στα χαμηλά υψόμετρα. 

Το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην απότομη συσσώρευση υδάτων και χρειάζεται προσοχή. Συνιστά μάλιστα τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων στις περιοχές όπου έπεσε πολύ χιόνι. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα (2-4 Φεβρουαρίου) αναμένονται νέες ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες όμως θα είναι σχεδόν «αδιάφορες» και αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Προσοχή το επόμενο 24ωρο απο το απότομο λιώσιμο χιονιού σε χαμηλά υψόμετρα!

Αναγκαίος είναι κατά την ταπεινή γνώμη μου ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περιοχές όπου χιόνισε πολύ, καθώς το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην απότομη συσσώρευση υδάτων κατά τόπους, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη κλίση!

Μετά την αλλαγή του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κύριακο, πολύ πιο light, έως και σχεδόν αδιάφορη θα έλεγα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, δείχνει η νέα “κατεβασιά” ψυχρών αερίων μαζών μεταξύ 2 και 4 Φλεβάρη!! Από κει και μετά υπάρχουν ενδείξεις για μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις