Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τις επόμενες ώρες σε αυτές τις περιοχές

Καιρός – Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τις επόμενες ώρες σε αυτές τις περιοχές

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για σφοδρούς κατά τόπους ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας. Δείτε αναλυτικά σε χάρτη ποιές περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: “Σφυροκοπά” το μεγαλύτερο μέρος της χώρας η “Διδώ” από το βράδυ της Δευτέρας (09.12.2019), με τις βροχές να “πνίγουν” πολλές περιοχές. Ο καιρός και σήμερα από το πρωί είναι βροχερός, με δρόμους της Αθήνας να γίνονται λίμνες αλλά και πολλά προβλήματα να προκαλούνται στην επαρχία.

Για το υπόλοιπο της ημέρας βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στην δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια επίσης θα πέσουν από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, βαθμιαία στα ανατολικά 7 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Αρναούτογλου, με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook επισημαίνει ότι ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν αρκετές περιοχές της χώρας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Μεγάλη Προσοχή στους σφοδρούς κατά τόπους ανατολικούς ανέμους στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής καθώς και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στη Χαλκιδική -πιθανώς και στη Θεσσαλονικη) καθώς και στα ανατολικά παράκτια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας από το αργά το βράδυ απόψε, Τρίτη έως και το μεσημέρι αύριο, Τετάρτη 11/12!”
Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Μεγάλη Προσοχή στους σφοδρούς κατά τόπους ανατολικούς ανέμους στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής καθώς και ανατολικής…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Dienstag, 10. Dezember 2019

Για καλό και για κακό, μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή μας!

– Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
– Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
– Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
– Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
-Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
– Στην περιπτωση που είναι να περάσουμε απο γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκινητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
– Οταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκλίνουν της πορείας τους! .
– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
– Αποφεύγουμε οποιδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοητους λόγους!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις