Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή την Τρίτη στους ριπαίους βοριάδες 9-10 μποφόρ

Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή την Τρίτη στους ριπαίους βοριάδες 9-10 μποφόρ

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες ειδικά αύριο που θα μας έρθει το κύμα κακοκαιρίας – εξπρές, επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. Ο καιρός θα χαλάσει απότομα με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς βοριάδες. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

«Προσοχή, την Τρίτη 8/2 στους κατά τόπους σφοδρούς ριπαίους Βοριάδες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας – που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, όπως σας ανέφερα μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και απο την προηγούμενη εβδομάδα!
– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.
– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε κάτι ογκώδες, πχ τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .
– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!
Λεπτομέρεις και στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 και στις 22:45!
Με εκτίμηση και καλη εβδομάδα
Σάκης Αρναούτογλου»

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις