Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός – Αρναούτογλου: Το μεγάλο ερωτηματικό για τα χιόνια

Καιρός – Αρναούτογλου: Το μεγάλο ερωτηματικό για τα χιόνια

ΚΑΙΡΟΣ – ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες “δείχνει” χιόνια σε πολές περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με τον καιρό του Σαββατοκύριακου.

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΛΕΑΝΔΡΟΣ: Όλο και περισσότερες προβλέψεις για τον καιρό μιλούν για μέρες με χιόνια που ίσως θυμίσουν το 2002. Η νέα κακοκαιρία με το όνομα Λέανδρος θα μας επισκεφθεί από το βράδυ της Τετάρτης, και θα είναι σύμφωνα με το meteo.gr μια ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Η κακοκαιρία «Λέανδρος» θα σαρώσει την χώρα έως τη Δευτέρα 18/1.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια αναμένεται να πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Ο Σάκης Ανραούτογλου, όμως, επισημαίνει ότι ο καιρός του Σαββατοκύριακου παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει: “Με μεγάλο Ερωτηματικό ο καιρός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στη χώρα κυρίως όσον αφορά στις περιχές όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, καθώς το τσουχτερό κρύο είναι δεδομένο για τις περισσότερες περιοχές και κυρίως για την κεντρικη και βορεια Ελλάδα!”

“Τα σενάρια παραμένουν πολλά τόσο για τη Βόρεια όσο και για την κεντρικη και νότια Ελλάδα! Θεωρώ λοιπόν πως θα πρέπει να περιμένουμε και τα στοιχεία της Πέμπτης ίσως και της Παρασκευής 14-15/1 για να έχουμε μία καλύτερη και πιο συγκεκριμένη εικόνα όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο!!”, καταλήγει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε την ανάρτησή του.

Δείτε τι ανέφερε χθες για τον καιρό τις επόμενες μέρες ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις