Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Καιρός – Αρνιακός: Πού και πότε θα χιονίσει σήμερα – Νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός – Αρνιακός: Πού και πότε θα χιονίσει σήμερα – Νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

«Χιόνια με χιονόνερο στις περιοχές κυρίως από την Χαλκιδική, το Πήλιο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, την Αττική μέχρι και την Κρήτη».

Αυτά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που επελαύνει στην χώρα, όπως λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Τονίζει ότι «σε αυτές τις περιοχές περιμένουμε χιονόνερο και στα πεδινά τμήματα και χιόνια από τα 100-200 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Περισσότερα χιόνια θα έχουμε κοντά στους ορεινούς όγκους, στα βουνά και τις περιοχές κοντά στα βουνά». 

Για την Αττική, ο κύριος Αρνιακός επισημαίνει ότι «θα χιονίζει σε αρκετές περιοχές στα βόρεια προάστια και κυρίως γύρω από τον Υμηττό, την Πεντέλη, την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα. Περιμένουμε και κάποιες νιφάδες προς το μεσημέρι και στο λεκανοπέδιο. Βέβαια οι χιονοπτώσεις θα είναι επιλεκτικές και επιδερμικές και θα σημειωθούν κυρίως σε περιοχές πάνω από την Αττική Οδό».  

Σύμφωνα με τον κύριο Αρνιακό, «η ελάχιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα φτάσει ακόμα και στους -15,-16 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, δηλαδή θα έχουμε ολικό παγετό. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει σήμερα τους 5-6°C, ενώ στα βόρεια προάστια τους 3-4°C. Η ελάχιστη θερμοκρασία το βράδυ θα είναι κοντά στο μηδέν, στους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου για το λεκανοπέδιο και -1,-2°C θα είναι η ελάχιστη τιμή που φτάσει το βράδυ ο υδράργυρος στα βόρεια προάστια». 

Ίδιος καιρός και την Παρασκευή

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι «και αύριο περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με μία ένταση περισσότερο το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά στις ορεινότερες περιοχές του νομού. Τα χιόνια αύριο και το Σάββατο θα συνεχιστούν στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη που θα χιονίσει ακόμα και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές του νησιού».  

Δεν συνδέεται καθόλου με την κακοκαιρία «Ελπίς» που προκάλεσε τεράστια προβλήματα κυρίως στην πρωτεύουσα. «Οι χιονοπτώσεις θα είναι διακοπτόμενες γι’ αυτό αυτή η κακοκαιρία δεν θα έχει την ένταση και την έκταση της κακοκαιρίας «Ελπίδας», αλλά οπωσδήποτε ένα Μαρτιάτικο χιόνι είναι πάντα επικίνδυνο, κυρίως για την γεωργική παραγωγή. Τώρα υπάρχει ανθοφορία στα δέντρα και θα τα βρει το χιόνι ανθισμένα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες, γι’ αυτό χρειάζεται αντιπαγωγική προστασία που ξέρουν οι γεωργοί και οι γεωπόνοι. Οι άνεμοι βοριάδες και θα φτάσουν τα 7-8 τοπικά μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και τα 6-7 μποφόρ στην ηπειρωτική Ελλάδα». Τέλος, ο κύριος Αρνιακός τόνισε ότι «από την Κυριακή θα αρχίζουμε να «ησυχάζουμε» από την κακοκαιρία». 

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις