Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Αρνιακός: Σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες στην Αττική και σημαντική βελτίωση το σαββατοκύριακο

Καιρός - Αρνιακός
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ο καιρός επιμένει σε χειμωνιάτικα «μονοπάτια» μια εβδομάδα μετά την σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία προκάλεσε αμέτρητα προβλήματα και απίστευτη ταλαιπωρία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η νέα κακοκαιρία έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει αισθητή την «παρουσία» της σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ωστόσο ο καιρός θα συνεχίσει με έντονα φαινόμενα και τις επόμενες ώρες και ημέρες, μέχρι να φτάσουμε στο σαββατοκύριακο, το οποίο θα έχει άρωμα… άνοιξης!

Αναλυτικά για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μιλά στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, ο οποίος αρχικά τονίζει πως «ήδη διανύουμε από την Δευτέρα μία κακοκαιρία 32 ωρών με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα πεδινά, χιονόνερο σε ημιορεινές περιοχές και χιόνια σε ορεινές κυρίως περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα 200 μέτρα και πάνω».

Και συνεχίζει: «Θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες 8-9 μποφόρ που θα γυρίσουν το απόγευμα της Τετάρτης σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε υποχώρηση. Η ελάχιστη θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα είναι -7, -8 βαθμοί Κελσίου στις ορεινότερες περιοχές, δηλαδή αύριο το πρωί θα έχουμε παγετό».

Τι περιμένουμε στην Αθήνα

Αναφορικά με τα φαινόμενα που αναμένονται στην Αθήνα, ο Τάσος Αρνιακός αναφέρει πως «περιμένουμε την Τετάρτη κακοκαιρία με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι δυνατές και περιμένουμε ακόμα και χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές του νομού από τα 300-400 μέτρα υψόμετρο, από Πεντέλη, Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χαμηλότερα στα βόρεια προάστια θα έχουμε χιονόνερο.

Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Θα γυρίσουν σε βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ και ο υδράργυρος από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι στα βόρεια προάστια -2 βαθμούς Κελσίου ενώ στο κέντρο της Αθήνας 5 με 6 βαθμούς Κελσίου».

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

«Ηρεμεί» ο καιρός από την Πέμπτη

«Από την Πέμπτη βελτιώνεται ο καιρός» τονίζει ο μετεωρολόγος, δίνοντας τον… ορίζοντα για το σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ενώ στα δυτικά βόρεια περιμένουμε σχετική ηλιοφάνεια, βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στα νότια, στο Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα. Το βράδυ όμως όλα θα έχουν σταματήσει.

Click4more: Καιρός – Αρναούτογλου: Προσοχή σε αυτές τις περιοχές την Τετάρτη – Νοτιάδες, βροχές και χιόνια

Την Παρασκευή πάλι στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, στις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα υπάρχουν κάποιες τοπικές συννεφιές με βροχές και λίγα χιόνια κυρίως στα βουνά της Κρήτης, ενώ στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν κάποια υπολείμματα καταιγίδων μέχρι το μεσημέρι. Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα και το βράδυ της Παρασκευής τα μόνα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές που θα σταματήσουν, θα είναι στην Κρήτη».

Σαββατοκύριακο με… άρωμα άνοιξης

«Το Σαββατοκύριακο έχει όπως φαίνεται ανοιξιάτικες προδιαγραφές με πολλή ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο οι βοριάδες δεν θα αφήσουν τον υδράργυρο να πάει πολύ ψηλά, γύρω στους 15-16 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, 17-18 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα», καταλήγει ο Τάσος Αρνιακός.

Κοντά στα 100 χιλιοστά η μέγιστη βροχόπτωση στην Ήπειρο – Ριπή ανέμου 126 χλμ/ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου

Εν τω μεταξύ, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας, στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου έως το απόγευμα της Τρίτης 01/02. Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη υετού που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής έπεσε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίση με 98 χιλιοστά.

καιρός

Παράλληλα, ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι επικράτησαν στα πελάγη. Στην Παξιμάδα Καρύστου οι ριπές έφτασαν τα 126 χλμ/ώρα. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το απόγευμα της Τρίτης 01/02.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις