Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Αρνιακός στο newsit.gr: Επιμένουν οι βροχές μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Καιρός – Αρνιακός στο newsit.gr: Επιμένουν οι βροχές μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την εβδομάδα μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και βόρεια Θράκη.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, την Τρίτη (06.06.2023) “περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες όπως και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να βρίσκεται στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα στους 30-31°C , χωρίς όμως να λείπουν και οι καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, και κυρίως στα βουνά”.

Πιο συγκεκριμένα, “οι περιοχές, όπου περιμένουμε βροχές και καταιγίδες είναι η κεντρική Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία, (κυρίως η δυτική και ορεινή), η Μακεδονία και εν μέρει η βόρεια Θράκη.

Επιπλέον, δεν φαίνεται να έχουμε καταιγίδες στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές, στα νησιά, εκτός από τα βουνά της Κρήτης, όπου εκεί θα έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες”.

Οι άνεμοι που θα επικρατούν θα είναι “βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ”. Μάλιστα, ο Τάσος Αρνιακός είναι καθησυχαστικός για τις μετακινήσεις των πολιτών: “Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όλα τα δρομολόγια εκτελούνται και θα εκτελούνται απρόσκοπτα όλη αυτή την εβδομάδα“.

Όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα μέχρι στιγμής, “με αυτό το σκηνικό του καιρού θα πάμε μέχρι και το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δηλαδή, οι βροχές και οι μπόρες θα επιμένουν στα ηπειρωτικά τα μεσημέρια και τα απόγευματα, ενώ στις νοτιότερες περιοχές θα υπάρχει καλοκαιρία”, καταλήγει ο Τασος Αρνιακός.

Της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις